„Soul Tattoo” to poruszająca historia dwojga ludzi, których życie naznaczone zostało bólem, stratą i trudnymi doświadczeniami. Natalia Kulpińska z niezwykłą wrażliwością kreśli losy Heydena – zamkniętego w sobie chirurga, noszącego w sercu głęboki żal i niezaleczoną żałobę – oraz Jasmine, pełnej życia i pasji tatuatorki, która z pozoru wydaje się jego zupełnym przeciwieństwem.
Ich pierwsze spotkanie nie zapowiada niczego dobrego – chłodna atmosfera, spięcie, brak porozumienia. Heyden chroni się za maską gburowatego samotnika, a Jasmine, choć zwykle otwarta i radosna, szybko wyczuwa jego dystans. Los jednak łączy ich ponownie – tym razem w dramatycznych okolicznościach, gdy dziewczyna trafia do szpitala z raną na twarzy. Choć nie widziała wcześniej jego oblicza, głos Heydena zapada jej głęboko w pamięć – staje się czymś znajomym, niemal kojącym.
Autorka z ogromnym wyczuciem ukazuje rodzącą się między bohaterami więź – pełną niepewności, napięcia, ale i iskier nadziei. Przełomowym momentem dla Jasmine jest brutalna konfrontacja z prawdą o jej związku z despotycznym partnerem. Pobita i zraniona nie tylko fizycznie, ale i psychicznie, podejmuje decyzję o uwolnieniu się spod jego wpływu. Czy jednak jej prześladowca zniknie na dobre? Natlia buduje napięcie i pozostawia czytelnika w niepewności, umiejętnie dawkując kolejne elementy intrygi.
Ogromną siłą tej powieści są także wątki rodzinne i emocjonalne – samotność, żałoba, ból po stracie bliskich – wszystko to zostało opisane w sposób autentyczny i poruszający. Postaci są wielowymiarowe, pełne sprzeczności i emocji, co sprawia, że trudno się od nich oderwać. Każdy z bohaterów niesie własny „tatuaż duszy” – niewidzialny, ale głęboko wyryty w sercu i psychice.
Natalia Kulpińska z ogromną wrażliwością pokazuje, że za każdą maską, milczeniem czy uśmiechem kryje się osobista historia – często pełna cierpienia, lęków i nadziei. To właśnie ta emocjonalna szczerość sprawia, że losy Jasmine i Heydena poruszają do głębi i zostają z czytelnikiem na długo po zakończeniu lektury.
Polecam z całego serca – to książka, która zostaje w pamięci na długo. „Soul Tattoo” to coś więcej niż romans – to opowieść o leczeniu ran, tych widocznych i tych ukrytych głęboko w duszy. O sile, jaką daje drugi człowiek, o tym, jak przeszłość może definiować naszą teraźniejszość, ale też o tym, że zawsze warto dać sobie szansę na nowe.
Jeśli szukasz historii z emocjami, tajemnicą i prawdziwą głębią – sięgnij po tę powieść. Jasmine i Heyden zostawią po sobie ślad – niczym tatuaż na sercu.
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2025-04-25
zaczytaj_chwile
Mafia to bezwzględna organizacja, która nie cofnie się przed niczym, by osiągnąć swoje cele. Co się stanie, gdy nagle zaginie przywódczyni gangu? Najgroźniejsza...
Mia Marrow nie szuka swojego miejsca na ziemi. Znalazła je w Malibu na Zuma Beach, gdzie z grupą przyjaciół otworzyła szkołę surferską. Nocami z kolei...