Okładka książki - Stowarzyszenie Miłośników Zagadek

Stowarzyszenie Miłośników Zagadek

Ostatnia książka, którą przeczytałam w sierpniu, bardzo mnie zachwyciła. Nie przypuszczałam, że trafię na tak inteligentną, ciekawą i wciągającą powieść. Zatopiłam się w świecie zagadek, krzyżówek i międzyludzkich relacji. Z jednej strony chciałam jak najszybciej poznać zakończenie, a z drugiej żal mi było rozstawać się z bohaterami i wyjątkowym klimatem fabuły. Już dawno żadna powieść nie pobudziła mnie tak intelektualnie!
Mowa oczywiście o powieści „STOWARZYSZENIE MIŁOŚNIKÓW ZAGADEK”

Samuel Burr zadebiutował w pięknym stylu! Nie dziwię się, że podbił serca czytelników na całym świecie. Ta książka to połączenie emocjonalnej historii, brytyjskiego humoru i tajemniczej intrygi. Nie można się od niej oderwać, a już na pewno jej porzucić.

To historia Claytona Stumpera, który jako niemowlę został porzucony na schodach elitarnego Stowarzyszenia Miłośników Zagadek. Wychowywany przez mistrzów zagadek, nigdy nie poznała tajemnicy swojego pochodzenia. Nadszedł jednak czas, by wyruszył na poszukiwania i znalazł odpowiedzi na nurtujące go pytania. Pomóc mają mu w tym wskazówki, które zgodnie z regułą stowarzyszenia są zaszyfrowane.
Równocześnie poznajemy historię i rozwój samego stowarzyszenia, które na przestrzeni lat ewoluuje i rośnie w silę, a jego członkowie tworzą wyjątkową, małą społeczność, w której panuje rodzinny klimat.

Dwutorowa narracja podsycała moją ciekawość, a każdy kolejny rozdział stawał się kluczem do rozwiązania zagadki. Zachwycił mnie sposób narracji, który pozwolił mi nie tylko zgłębiać tajemnice umysłowych rozgrywek, ale także w emocje bohaterów. Musicie wiedzieć, że ta powieść jest pełna pasji i międzyludzkich relacji. Jest ciepła, przytulna i emocjonalna. Wzrusza, wywołuje uśmiech i skłania do refleksji. Można ją czytać promieniach letniego słońca, pod kocykiem w jesienne wieczory, przy rozgrzewającej herbacie w zimowe popołudnie i na tarasie w wiosenne poranki, bo sprawia radość i angażuje niezależnie od chwili, w której po nią sięgamy.

Samuel Burr stworzył świat pełen nostalgii, ukrytych wskazówek i ciepłego humoru. Ten wyjątkowy klimat niesie ze sobą emocjonalne przesłanie o sile przyjaźni, lojalności i pasji. Ta książka to coś więcej niż tylko intrygująca zagadka. To mądra, piękna i wartościowa powieść, która budzi ciepłe i optymistyczne uczucia.

„Stowarzyszenie Miłośników Zagadek”, to prawdziwa gratka dla każdego, kto kocha dobre historie, intrygujące zagadki i nietuzinkowych bohaterów. To lektura, która nie kończy się wraz z przerzuceniem ostatniej strony, bo zostaje na długo w głowie i w sercu!
Polecam!

Nie zawiera wirusów.www.avast.com