Okładka książki - Straznik z Willowbrook

Straznik z Willowbrook

STAŻNIK WILLOWBROCK to książka o ludzkich słabościach, tajemnicach, które skrywa prawie każdy z nas, o wierze, posłuszeństwie i mistycyzmie.
Henry jest księdzem w miasteczku Willowbrook, z oddaniem wykonuje swoją posługę kapłańską. Pewnego razu życie księdza się zmienia, ma koszmary i zaczyna dostrzegać tajemniczą kobietę, która go przeraża, jednak nikt oprócz niego jej nie widzi.
W miasteczku dzieją się złe rzeczy, umierają ludzie. Czy to są naturalne śmierci czy ktoś ma na to wpływ?
Odpowiedzi ksiądz Henry szuka w bibliotece i książce Baśnie i legendy Willowbrook. Czy ta książka zawiera prawdziwą historię?
Czy ksiądz dowie się kim jest ukazująca się mu postać?
W książce jest poruszony temat religii i wiary, jednak ukazany od innej strony, historia opowiedziana przez tajemniczą postać sprawia, że to co jest nam znane, nagle zamienia się na coś nowego, zaskakującego.
Czytając opowieść czułam się jakbym była częścią tamtej bogobojnej społeczności, która ma swoje tajemnice, z mrocznym klimatem, który wręcz przenikał przez kartki, a strach, ból ten fizyczny ale też psychiczny sprawiał, że miałam gęsią skórkę.
Dużym plusem jest styl autorki, książka ma krótkie rozdziały, dzięki temu dobrze się ją czyta i trudno się od niej oderwać.
STAŻNIK WILLOWBROCK to połączenie historii z nutą dreszczyku, mrocznym klimatem i tajemnicą, jeśli lubicie opowieści z elementami nadprzyrodzonymi to z pewnością ta powieść Wam się spodoba.

Informacje dodatkowe o Straznik z Willowbrook :

Wydawnictwo: b.d