Życie Doroty po śmierci męża niespodziewanie się zmienia. W pociągu poznaje dość specyficznego wręcz szalonego astrofizyka, który namiesza w jej dość poukładanym życiu. Niestety jej dzieci nie są zachwycone tą szybko rozwijająca się znajomością. Najbardziej niezadowolony jest Kajtek, a to doprowadza do przykrych sytuacji.
~
Bartek za wszelką cenę robi wszystko aby Ania w końcu uwierzyła w jego szczere uczucie. Babcia Kalina w swojej pięknej Willi pod Kasztanem ma nie lada wyzwanie. Jej dwie synowe dają jej w kość. Co wydarzy się się w Willi? Jak potoczą się losy Doroty? Czy Kalina w końcu rozwiąże swój problem?
~
Bohaterowie mają swoje dość nietypowe problemu i rozterki. Każdy za wszelką cenę chce aby jego życie było pasmem sukcesów. Dobrze że jest babcia Kalina i jej wspaniała jesienna willa pod kasztanem. To właśnie tam znajdzie się schronienie i pomoc na rozterki życiowe jak i te miłosne.
~
"Światło gwiazd" to czwarty tom serii i mimo zapewnień, że każdą książkę można czytać osobno to ja czytając tylko tę miałam małe problemy. Niby wszystko rozgrywa się jesienią, mimo, że bohaterowie może mają nowe rozterki to ja po prostu nie wiedziałam co sie wydarzyło wcześniej, iż bohaterowie zachowują się tak a nie inaczej. Nieznajomość poprzednich tomów powodowała u mnie lekki dyskomfort czytelniczy.
~
Mimo wszystko autorka pięknie ukazała rodzinę, to jak mimo dzielących ich różnic potrafią stworzyć jedną piękna całość. Daje szansę na lepsze jutro i aby rozwiązać wszystkie konflikty. Bardzo lubię pióro autorki, czyta się jej książki rewelacyjnie i szybko. Fabuły potrafią wciągnąć bez reszty ale niestety nie tym razem bo gubiłam się po prostu.
~
Historia mimo wszystko piękna i taka życiowa bardzo. Myślę, że każdy pokocha babcie Kalinę o jej wille pod kasztanem. Ale polecam mimo wszystko zacząć tę trylogię od początku żebyście nie mieli niemiłych odczuć tak jak ja. Nie wiem czy nadrobię poprzednie tomy, chociaż cała otoczka mi się podoba. Bohaterowie też są specyficzni ale przyciągają swoją natura.
Dziękuję wydawnictwu Harde za egzemplarz ♥️
Wydawnictwo: 0
Data wydania: 2025-09-10
Joanna Szymczak
Co może się wydarzyć w pociągu? Zaskakująco dużo - zwłaszcza jeśli w kieszeni masz dubajską czekoladę, a naprzeciwko siada... twój były mąż. Hania i...
Czasem spalone mosty to najlepszy początek. Justyna popełnia wielki błąd, po którym nie może już wrócić do dawnego życia: pracy w eleganckim...