Mam tak wiele w głowie, a tak niewiele mogę Wam zdradzić...
„Szczelina Mroku” autorstwa Karoliny Ligockiej to kontynuacja przygód anielicy Naridy i jej demonicznych przyjaciół, którzy tym razem postanawiają uratować Piekło — zyskując przy tym nowych, niezwykle interesujących sojuszników.
Nie będę ukrywać, że debiut Karoliny, Piekielne Niebo, pokochałam całym sercem — to dla mnie najlepszy debiut, jaki przeczytałam w 2024 roku.
Gdy w końcu doczekałam się kontynuacji, jestem zaszczycona, że mogę być częścią „Naridowej ekipy”. ❤️
Szczelina Mroku stała się dla mnie portalem — magicznym odcięciem od realnego świata, który przeniósł mnie w wir niesamowitych przygód. Historia Naridy jest pisana tak lekko, płynnie i realistycznie, że czułam się jak w samym epicentrum wydarzeń.
Autorka tworzy fantastyczny kocioł postaci — mieszają się tu różne rasy, moce i motywacje: od aniołów i demonów po niepokorne elfy, takie jak Hasandara czy Nifrodel (który, swoją drogą, stał się moim nowym obiektem westchnień 🤭).
Świat przyrody nie jest tu tylko tłem — opisy natury i malowniczej Toskanii są wręcz namacalne. Autorka oddaje je z takim realizmem, że niemal czułam słodki zapach pomarańczy unoszący się nad gajem oliwnym.
Tak! Wiem, że to się może wykluczać — ale u Naridy możliwe jest dosłownie wszystko.
Mogłabym wymieniać bez końca wszystko to, co będziecie odczuwać, kiedy sięgniecie po tę historię:
sympatie, miłość, gniew, poczucie straty, rozpacz, złość, rozczarowanie... Zachwyt i radość, niezrozumienie i strach...
To jest tylko namiastka...
Ja kończąc czytać „Szczelinę Mroku” zostawiłam za sobą nie tylko świat wspaniałych postaci, pełny fantazyjnych przeżyć ale także zostawiłam kolejny fragment swojej duszy , która nijak nie chce się uwolnić. Od pierwszej części mam nieuleczalny niedosyt ich przygód i z ogromnym trudem będę znosić czas oczekiwania na kolejny tom.
#współpraca Wydawnictwo Mięta
Wydawnictwo: Mięta
Data wydania: 2025-06-18
na_ksiazke_skaza
Osiemnastoletnia anielica Narida zostaje oskarżona o morderstwo, a następnie upada strącona z Nieba. Okaleczona i odarta z anielskości trafia na Ziemię...