Długo wydawnictwo kazało czekać na kontynuację przygód Naridy i jej demonów. No ale na dobre książki warto czekać. Tak, to było dobre, nawet bardzo dobre! Ale o tym za chwilę...
Narida ze swoimi przyjaciółmi uratowała Niebo, odzyskała ojca i zyskała wiernych przyjaciół. Wydawać by się mogło, że już nic więcej nie może się złego stać. No niestety, okazuje się, że źle dzieje w Piekle. Piekło zostało przejęte przez dawnego władcę i jego piekielne ogary. Znów zapanował tam chaos, teraźniejszy władca i jego podwładni, walczą o życie i swój świat.
Władca piekieł wie z kim walczy i zdaje sobie sprawę, że sam go nie pokona. Wysyła wiadomość na Ziemię, by Narida i demony pomogli w tej walce, gdyż tak naprawdę na szali było nie tylko Piekło, ale także życie samej Naridy.
Czy Narida i jej przyjaciele ocalą piekło i przywrócą równowagę we wszechświecie? Czy ocalą życie Naridy?
Jakie to było dobre! Pierwszy tom był świetny, ale tu widać, że Karolina pracuje nad swoim piórem, bo ,,Szczelina.." jest jeszcze lepsza. Tym samym jeszcze bardziej jestem ciekawa tomu trzeciego, który chcę na już!!!! Teraz to jestem mega ciekawa co jeszcze może spotkać Naridę i jej przyjaciół. Niebo i Piekło już ocalili hmmm czyżby czekała ich walka o Ziemię? Nie wiem jak przetrwam ten czas oczekiwania!
Nadal mamy piękną, ciętą anielicę, która miota się między swoimi uczuciami do Kaima. W tym tomie widać, że ich uczucia coraz bardziej nimi targają, ale bronią się przed nim oboje. Mam nadzieję, że w trzecim tomie w końcu ich połączysz, Karolina!!! Po co ich tak męczysz.
Kaim to demon, potężny demon, któremu serce mocniej bije przy anielicy. Paradoks, ale miłość jest nieobliczalna i ślepa! Uwielbiam ich potyczki słowne, które dosłownie mnie rozśmieszały do rozruchu. Kaim nadużył zaufania Naridy w pierwszej części, tu próbuje odbudować je, ale to nie jest takie proste. Narida jest cięta już na samą jego obecność. Ich sprzeczki są po prostu świetne.
Oczywiście pojawiają się też nowi bohaterowie. Bliżej poznajemy ojca Naridy, Tamiela, a także pojawia się elf - Nifrodel, który zdobył serce anielicy, dołączając do jej przyjaciół. Nasi bohaterowie będą musieli stoczyć bój o Piekło i życie Naridy, gdyż dawny władca piekieł upatrzył ją sobie do pewnego celu. Niestety życie jest słodko-gorzkie, dlatego Karolina musiała dorzucić krople goryczy. Stanie się coś strasznego, czego nie umiem jej wybaczyć. Jak mogłaś to zrobić Karolina!?
Kończąc polecam Wam tą historię, zachęcam do poznania tej historii od początku, od pierwszego rozdziału pierwszego tomu! Jeżeli szukacie książki, która Was rozbawi, otuli ciepłem, ale także sprawi, że będziecie zaskoczeni, by na koniec przeczołgać nas po dnie piekła, to będzie książka dla Was.
Dziękuję serdecznie za możliwość poznania tej świetnej historii.
Polecam
Wydawnictwo: Mięta
Data wydania: 2025-06-18
Magdalena Górska
Osiemnastoletnia anielica Narida zostaje oskarżona o morderstwo, a następnie upada strącona z Nieba. Okaleczona i odarta z anielskości trafia na Ziemię...