Atrakcja książki czyli nasza Agata Śródka powraca z przytupem. Znana restauratorka i celebrytka zostaje zaproszona do jurorowania w finałowym odcinku telewizyjnego talent show, którego tematem przewodnim jest wykonanie jajka Feberge.
W tym samym czasie koleżanka ze szkolnej ławy zaprasza Agatę do siebie, do pałacu w Roztoce i prosi o pomoc w otwarciu hotelu.
Agata chce upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, a w środku całego zamieszania trafia nam się trup.
Jak potoczą się losy naszych bohaterów? Co z jajem?
Kiła i mogiła w jednym, tu nie może być nudno.
Uwielbiam pióro Małgosi.
Kolejna komedia kryminalno-kulinarna, która mimo trupa wywołuje niekontrolowane wybuchy śmiechu. Oczywiście co tu się śmiać z trupa toć to poważna sytuacja, ale Autorka w taki cudowny sposób serwuje nam motywy zbrodni.
Do tego dołożyć rozważania i debaty osób je otaczających i nic nam więcej nie potrzeba.
Chyba, że krem na zmarszczki, bo przy ciągłym bananie na twarzy może być potrzebny.
Martwię się tylko o naszą Agatę, bo coś się rozpiła. 🙂
Historia wciągajaca, która rozbudza nasze zmysły nie tylko kulinarnie.
Jeśli lubicie zadziornych bohaterów, niebanalne i zabawne dialogi, humor sytuacyjny to nic tylko czytać.
To świetna, zabawna komedia kryminalna.
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2022-02-23
Lukasz Turków
Wszystko można w człowieku zmienić, ale charakter zostanie.
Zoja mieszka z babcią, ponieważ jej rodzice pracują w Afryce. Dziewczynka okropnie za nimi tęskni i martwi się, że nie dotrą na Święta, ponieważ z powodu...
Jeremi Organek, doświadczony lekarz medycyny sądowej, zaczyna wątpić w swoje zdrowe zmysły, kiedy ze stołu sekcyjnego znika ciało młodej kobiety, w dodatku...
Miała ochotę wydłubać mu te niebieskie gały albo wcisnąć do czaszki, w której z całą pewnością panowała idealna pustka.