Okładka książki - Tajemnice szkolnych murów

Tajemnice szkolnych murów

RECENZJA PATRONACKA

Hejka!

Nawet nie wiecie, ile emocji budzi we mnie dzisiejszy post. Pierwszy raz witam się z wami, jako dumna patronka. A patronuje nie byle jakiej powieści. Zaufaniem obdarzyło mnie wydawnictwo WasPos oraz sama Agnieszka Kaźmierczyk. Zapraszam was na podróż w „Tajemnice szkolnych murów”.

Inga Górska jest nauczycielką z powołania. Uwielbia przebywać z uczniami i z pasją podchodzi do swojego zawodu. Prywatnie jednak nie dzieje się u niej zbyt kolorowo. Jej rodzice wyjechali za chlebem, więc szybko musiała zadbać sama o swój byt. Studia w Poznaniu miały okazać się drzwiami do lepszego życia, lecz jedno tragiczne wydarzenie sprawia, że Inga buduje wokół siebie mur. A kiedy wydaje się, że pokonała wszelkie przeciwności, los postanawia z niej zadrwić. Chore zauroczenie jej ucznia sprawia, że kobieta traci grunt pod nogami.  Wybucha afera i nauczycielka ucieka na Śląsk. Ale czy tam odnajdzie szczęście i spokój?

Oh! Tyle się tutaj działo. To było moje pierwsze literackie spotkanie z Agnieszką i jakże udane. Przez powieść się płynie. Autorka tak zwinnie prowadzi mnie za nos przez całą akcję, że niejednokrotnie już sama nie wiedziałam, kto jest winny! To zdecydowanie na plus. Motałam się trochę między wskazaniem tego, kto miesza. Bardzo mi się podobała postać Pawła. Chciałabym, aby ta relacja potoczyła się bardziej pozytywnie, aczkolwiek rozumiem jaki zamysł miała autorka. Zakończenie nie wyjaśnia nam wszystkiego i pozostawia nas z nutką ciekawości, co się stało.

Miałam w swoim otoczeniu dokładnie taką samą sytuację, gdzie uczeń i nauczyciel byli ze sobą związani. Tak, więc dużo łatwiej było mi się wczuć w akcję. To była dobra lektura, trzymająca w napięciu, nieoczywista i ciekawa.

Serdecznie wam ją polecam i z czystym sumieniem podpisuję się swoim imieniem na okładce, a was już za kilka dni zapraszam na więcej w postaci booktouru.

Informacje dodatkowe o Tajemnice szkolnych murów:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2026-03-24
Dodał/a opinię: ankoweczytadla

Tagi: Thrillery psychologiczne

Zobacz opinie o książce Tajemnice szkolnych murów

Kup książkę Tajemnice szkolnych murów

Klątwa sióstr
Agnieszka Kaźmierczyk0
Okładka ksiązki - Klątwa sióstr

Autorka "Topielicy ze Świtezi" w kolejnej, intrygującej, odsłonie! Klara i Basia - bliźniaczki, które różnią się od siebie tak bardzo, jak to tylko możliwe...

Epidemia uczuć
Agnieszka Kaźmierczyk 0
Okładka ksiązki - Epidemia uczuć

W życiu Magdy, dwudziestolatki, która wkrótce ma rozpocząć studia medyczne na prestiżowej uczelni, nie ma miejsca na spontaniczność i porywy uczuć. Matka...