Okładka książki - Ted Bundy. Umysł mordercy

Ted Bundy. Umysł mordercy

Na temat jednego z najsłynniejszych morderców Teda Bundy'ego wyszło wiele publikacji. Sama czytałam o nim dosyć sporo. Byłam jednak ciekawa jak podszedł do tematu Max Czornyj, ponieważ napisanie czegoś nowego na temat Bundy'ego jest niemożliwe, ale forma przedstawienia jego historii już tak.
Książka jest napisana w pierwszo osobowej narracji, a już ten zabieg stawia czytelnika w innym jej odbiorze, pozwalając po cześci wejść w umysł tego zwyrodnialca.
Ted Bundy był jednym z najkrwawszych seryjnych morderców w historii USA.
Potwierdzono trzydzieści zamordowanych młodych kobiet za pomocą tępego narzędzia. Czasami były one duszone, gwałcone przed i po śmierci , dopuszczając się nekrofilii. Po ponad dekadzie przyznał się do tego co robił, udawało mu się uciec przed wymiarem sprawiedliwości, by w końcu skończyć na krześle elektrycznym.
Autor miał ciekawy pomysł na przedstawienie sylwetki mordercy. Zabiera nas do jego domu rodzinnego i przechodzimy przez kolejne etapy jego życia. Przyznam, że były momenty obrzydzenia i niedowierzania jak mógł tak postępować.
Jeśli jesteście ciekawi jego osoby, a nie czytaliście na jego temat to pozycja warta uwagi. Natomiast jeśli dobrze znacie jego historię to ta odsłona może być dla was zaskoczeniem.

Informacje dodatkowe o Ted Bundy. Umysł mordercy:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2024-03-13
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Biografie i literatura faktu

Zobacz opinie o książce Ted Bundy. Umysł mordercy

Kup książkę Ted Bundy. Umysł mordercy

Inna
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Inna

Jestem porywaczem, a może również mordercą. Mikołaj Popławski budzi się w luksusowej rezydencji nad Bałtykiem. Poza swoim imieniem i nazwiskiem nie...

Niebezpieczna propozycja
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Niebezpieczna propozycja

W TEJ HISTORII NIC NIE JEST TYM, CZYM SIĘ WYDAJE. Konstancja - kobieta potrafiąca wyczuć zapach zbliżającej się śmierci, tajemnicza Stew, Markiz - dziedzic...