Okładka książki - Tell me with kisses

Tell me with kisses

Taylor i Thiago. A pomiędzy nimi Kamila. Oboje ją kochają. Oboje jej pragną, ale tylko jeden może nią być. Kogo wybierze? Jak skończy się ten skomplikowany trójkąt miłosny?

To było dobre. Naprawdę bardzo dobre. Dawno żadna seria nie wywołała we mnie aż tylu emocji. Napięcie i oczekiwanie na to co się zdarzy towarzyszy od pierwszych stron. I właśnie to podobało mi się najbardziej – tutaj kompletnie nie da się przewidzieć kolejnych wydarzeń. Do samego końca trudno odgadnąć, którego z braci wybierze bohaterka, a przecież... nie może mieć obu, prawda?

Zachowanie Kamili nadal mnie frustrowało, bo miałam wrażenie, że sama nie wie, czego a raczej kogo, chce. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ma świadomość, że rani obu braci, a mimo to nie zmienia swojego postępowania. Wie, co robić, ale nie potrafi podjąć ostatecznej decyzji. Jest z jednym, a wzdycha do drugiego. Rani jednego, biegnie do drugiego i tak w kółko. To momentami było naprawdę bardzo toksyczne. Powinna albo w końcu wybrać, albo odejść i przestać ich krzywdzić. Szczególnie, że po kłótni czy komplikacjach bardzo szybko szuka pocieszenia u drugiego. Sama stwierdziła, że najlepiej byłoby wrzucić każdego z nich do szejkera - wtedy powstałby jej idealny facet.

A Thiago i Taylor? Oboje kochają Kamilę, ale tylko jeden z nią może być. Thiago niby ją kocha, chce o nią walczyć, ale momentami brakowało mi konsekwencji. Rozumiem jego motywację i to, że nie chce ranić brata, ale wystarczy jedno jego słowo i on nadzwyczajnie odpuszcza.

Wątek romantyczny jest tutaj niesamowicie skomplikowany. Z jednej strony frustrujący, a z drugiej tak wciągający, że nie potrafiłam oderwać się od książki. Chyba żadna seria nie wywołała we mnie aż tylu skrajnych emocji– zarówno pozytywnych, jak i negatywnych. Autorka pokazuje miłość jako coś trudnego, pełnego poświęceń i walki do samego końca. Bardzo dobrze ukazuje to, że można kochać dwie osoby równie mocno, choć w zupełnie inny sposób.

Książka zaskakuje już od pierwszych stron, bo prolog był naprawdę bardzo mocny i od razu wzbudził ogromną ciekawość. Kompletnie nie spodziewałam się tego, co tu się wydarzyło. Pojawia się tutaj bardzo nieoczekiwany zwrot akcji - niebezpieczny, przerażający i wywołujący ogromne poczucie niesprawiedliwości. Bo gdyby nie zachowanie pewnych osób, gdyby ktoś zdecydował się odezwać to wszystko mogłoby się całkiem inaczej potoczyć. Gdyby, gdyby... to właśnie sprawiało, że ta historia mocno łamie serce.

Zakończenie historii bardzo mi się podobało. Było satysfakcjonujące i przede wszystkim pokazujące, że każdy z bohaterów odnalazł swoją własną drogę i szczęście - nawet jeśli ktoś w tym wszystkim musiał zostać zraniony.

To naprawdę świetna seria i ogromnie polecam po nią sięgnąć. Dawno żadna historia nie wychowała we mnie takich emocji. Mam ochotę napisać o niej jeszcze więcej, ale trudno zrobić to bez spoilerów. Dlatego po prostu przeczytajcie koniecznie.

Informacje dodatkowe o Tell me with kisses:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-05-20
Tytuł oryginału: Dimelo con besos
Dodał/a opinię: ilovebook26

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Tell me with kisses

Kup książkę Tell me with kisses

Tell me softly
Mercedes Ron0
Okładka ksiązki - Tell me softly

TWOI NAJLEPSI PRZYJACIELE. TWOJA PEWNA ZGUBA. NIE WOLNO CI SIĘ ZAKOCHAĆ... Kamila Hamilton miała wszystko pod kontrolą... przynajmniej tak myślała do...

Nasza wina
Mercedes Ron0
Okładka ksiązki - Nasza wina

Kolejna część hitu z Wattpada, który przeczytało 75 milionów czytelników. Właśnie rozpoczęły się zdjęcia do ekranizacji pierwszej części - Moja wina. Związek...