Okładka książki - Trudna radość

Trudna radość

Inne wydania:

"Błądzimy, krzywdzimy, wstydzimy się własnych uczynków, ale dopóki żyjemy, wciąż mamy szansę coś z tym zrobić"

Ci z Was, którzy czytali trzy tomy "Lwowskiej odysei" Magdaleny Kawki, z pewnością nie mogli się doczekać kolejnej części.

Tym razem, autorka przenosi nas do roku 1947. Z wypiekami na twarzy możemy śledzić dalsze losy rodziny Lindnerów, Lilki, Oresta oraz pozostałych bohaterów. Los ich nie oszczędza. Szykuje niespodzianki. Nie mogą zapomnieć o trudnej przeszłości, a tęsknota daje o sobie znać.

"Trudna radość" to opowieść o szczęściu, wielkiej miłości, cierpieniu, bólu, rozłące i smutku.

Ludzie, którzy przeżyli wojnę pragną zaznać spokoju. Jednak czasy są niepewne, a strach ich nie opuszcza. W każdej chwili może stać się coś złego, nieodwracalnego. Bohaterowie boją się o swoich najbliższych. Czasami nie mają pojęcia, czy żyją i czy będzie dane im się jeszcze spotkać. Demony przeszłości ich nie opuszczają, a oni muszą podejmować niełatwe decyzje.

"Trudna radość" to ostatnia część sagi, która odpowiada na wszystkie pytania. Wreszcie wszystko staje się jasne i klarowne. Książkowe postacie wyjawiają nam swoje tajemnice i sekrety. Poznajemy ich argumenty i motywacje.

Magdalena Kawka stworzyła piękna historię, przez którą się płynie. Interesująca fabuła trzymała w napięciu od pierwszych stron. Sprawiła, że dla mnie czas się na chwilę zatrzymał. Kilka godzin minęło niepostrzeżenie, a ja zanurzona w lekturze nagle zdałam sobie sprawę, że za oknem jest już ciemno.

Bardzo lubię czytać takie książki i polecać je Wam.

Informacje dodatkowe o Trudna radość:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2022-09-08
Dodał/a opinię: Damaczytasama

Zobacz opinie o książce Trudna radość

Kup książkę Trudna radość

Krąg życia
Magdalena Kawka0
Okładka ksiązki - Krąg życia

Tajemnice sprzed lat domagają się wyjaśnienia, choć ludzie, których dotyczą, są już po tamtej stronie. W 1951 roku Lilka wiedzie życie szczęśliwej żony...

W zakątku cmentarza czyli koniec wieczności
Magdalena Kawka0
Okładka ksiązki - W zakątku cmentarza czyli koniec wieczności

Kolejna niezwykła książka niezwykłej Autorki. Magdalena Kawka sięgnęła po temat, można powiedzieć, ryzykowny. Życie po życiu, ale bardziej dosłownie. Czy...