Okładka książki - Tylko jedno kłamstwo

Tylko jedno kłamstwo

Wyobraź sobie, że prowadzisz pozornie normalne życie. Masz "trudną" córkę w okresie dojrzewania, męża, któremu wybaczyłaś zdradę i cudownego młodszego syna. Twoje życie biegnie. Nie bez problemów, jak widać, nie bez ekscesów.
Aż pewnego dnia budzisz się naga obok martwego sąsiada i nic nie pamiętasz od momentu, kiedy przekroczyłaś próg jego domu. Co robisz? Uciekasz? Zostajesz?
Wiadome - chcesz poznać prawdę. Poszukujesz rozwiązań. Niedowierzasz. Wciąż nie rozumiesz. Podejrzewasz już wszystkich - męża, a nawet córkę. Ale wciąż coś Ci się nie układa w całość. Wciąż brakuje fragmentów układanki, jakiegoś puzzla, który pozwoli zobaczyć całokształt wydarzeń.
Kathryn Croft po raz kolejny udało się mnie zaskoczyć. Dzięki delikatnemu piórowi autorki, wciągnęłam się w fabułę od pierwszych stron. Z reguły nie czytam thrillerów, ale Croft przekonała mnie do gatunku dzięki "Córeczce", która mnie totalnie zmiażdżyła. "Tylko jedno kłamstwo" też było dobre, jak dla mnie - laika w tym gatunku.
Kiedy już nabierałam przekonania, że to on/ona zabili Lee, następował zwrot akcji. Nawet jeśli znaleziono potencajlnego mordercę - wciąż coś zgrzytało w fabule i okazywało sie, że nie. To nie on/ona. W rezultacie dowiadujemy się, kto zabił, co mnie osobiście zupełnie zaskoczyło. Podczas lektury na jedną, maleńką chwilkę pomyślałam o tej osóbce. Ale to był ułamek chwili, bo podejrzewałam wszystkich. Ale w zasadzie było to bardzo niewiarygodne, zaskakujące, co zdecydowanie sprawia, że powieść jest dla mnie jedną z tych lepszych.
Mam na swojej półce kolejne powieści Croft i nie zawaham się ich przeczytać. Słowo!

Informacje dodatkowe o Tylko jedno kłamstwo:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2017-11-08
Tytuł oryginału: While You Were Sleeping
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Aga Zano
Dodał/a opinię: Katarzyna Drapacz

Zobacz opinie o książce Tylko jedno kłamstwo

Kup książkę Tylko jedno kłamstwo

Wszyscy kłamią. Gdzieś to kiedyś czytałam. Że nieważne, jak uczciwi i porządni jesteśmy we własnych oczach, każdy z nas i tak kłamie. Różni się tylko skala.

"Nachyla się i przyciska wargi do moich ust. To miłe uczucie - delektuję się każdą sekundą, ale jedna myśl zaprząta mi umysł.

Czy mogę ufać temu człowiekowi? Czy ja w ogóle mogę jeszcze komuś zaufać?"

Więcej cytatów z tej książki

Powrót
Kathryn Croft0
Okładka ksiązki - Powrót

Bestsellerowa autorka "Nie pozwól mu odejść" zachwyca nowym, przyprawiającym o dreszcze i zawał serca thrillerem! Dwa lata temu Farrah Conway porzuciła...

Córeczka
Kathryn Croft0
Okładka ksiązki - Córeczka

Osiemnaście lat temu porwano ci córkę. A dziś do ciebie wróciła. Osiemnaście lat temu nieznany sprawca uprowadził Helenę, sześciomiesięczną córkę Simone...