Okładka książki - Tylko mnie nie zapomnij

Tylko mnie nie zapomnij

✨️Kto i za co pokocha?

Pokocha każdy, kto lubi mądre, niecukierkowe historie o miłości. Ja jestem oczarowana. Spędziłam z tą powieścią weekend i nie żałuję ani sekundy, którą jej poświęciłam. Poczułam, że potrzebuję teraz właśnie takich historii: ciepłych, wzruszających, mądrych, które dotykają trudnych tematów i jest w nich mnóstwo życiowej prawdy, okraszonych szczyptą cudownego humoru. Naprawdę, wielokrotnie śmiałam się na głos, czytając tę książkę. To, jak Abby Jimenez połączyła smutne wątki z tymi miłymi to mistrzostwo. Bardziej w równowagę chyba nie można.

Pokochasz za ciepły, sytuacyjny humor, który naprawdę potrafi rozbawić do łez. Pokochasz za kreację postaci i to nie tylko tych głównych. W tej książce każdy z bohaterów sprawia wrażenie, jakby został wprost wyjęty z realnego świata i wciągnięty w wir fabuły. Pokochasz za nieco roztrzepaną, ale przezabawną i troskliwą Samanthę oraz Xaviera-empatycznego, kochającego do granic możliwości zwierzęta, nieco zamkniętego w sobie, weterynarza. Jego historia wzrusza do łez, więc uważajcie. Zresztą wątek rodzinny Samanthy też rozłożył mnie na łopatki, bo dobrze wiem, że to, co na nią spadło, jest piekielnie trudne (nie zdradzę nic więcej).

✨️Czy ja pokochałam?

Też pytanie! Pokochałam bardzo. To jeden z lepszych romansów, który czytałam od początku roku. Poznając tę powieść, czułam wszystkie emocje, które na papier przelała pani Jimenez. Tęsknota, okropne zmęczenie pomieszane z jeszcze większym pragnieniem bycia razem, a to w połączeniu z podejmowaniem trudnych decyzji dawało jazdę na emocjonalnym rollercoasterze. I wiem jedno: nikt nie zasługiwał na szczęście bardziej niż oni.

✨️Czy polecam?

Bardzo! Nie jest to słodki romans, od którego będzie Cię mdliło, a piękna historia o miłości, której zakończenie sprawi, że zaszklą Ci się oczy. Ta powieść udowadnia, że nie ma sytuacji bez wyjścia, a jeśli przy tym czegoś bardzo się chce, to wszystko jest możliwe. Czasami tylko droga do celu może być wyboista. Albo może wynosić 3000 kilometrów.

✨️O czym jest?

Jedno spotkanie w klinice weterynaryjnej. To jedno "jesteś dupkiem" i ta jedyna, niepowtarzalna randka. A później wszystko pryska. Czy odległość 3000 km może być przeszkodą dla ludzi, którzy coś do siebie poczuli?

Informacje dodatkowe o Tylko mnie nie zapomnij:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2026-04-22
Tytuł oryginału: Say You'll Remember Me
Dodał/a opinię: zaczytania

Tagi: romans

Zobacz opinie o książce Tylko mnie nie zapomnij

Kup książkę Tylko mnie nie zapomnij

To nie może się udać
Abby Jimenez0
Okładka ksiązki - To nie może się udać

Życie Alexis Montgomery zostaje wywrócone do góry nogami z powodu pewnego zwariowanego zakładu, pysznej kanapki z grillowanym serem i małej kózki w piżamce...

To tylko przyjaciel
Abby Jimenez0
Okładka ksiązki - To tylko przyjaciel

Ta powieść stanie się hitem nadchodzącego lata! Podnosi na duchu, chwyta za serce i wzrusza do łez. A przy tym pozostaje w pamięci jeszcze długo po lekturze...