Jestem zachwycona polskim kryminałem! Nigdy nie sądziłam, że tak wciągnę się w sensacje napisaną przez Polaka. A jednak! Już sama fabuła okazała się bardzo ciekawa, choć początkowo wydawała mi się lekko schematyczna, to po kilkunastu stronach totalnie porzuciłam tę tezę. Akcja rozwijała się bardzo równomiernie i wraz z każdym nowo pojawiającym się wątkiem wzrastało napięcie jak i moje zainteresowanie książką. I mimo, iż snułam swoje teorie, kto mógł być zabójcą, to jak się okazuje, autor sprytnie wyprowadził mnie w pole, bo sprawcą okazała się osoba, o której nigdy bym nie pomyślała. Bohaterowie byli bardzo ciekawie przedstawieni i część z nich bardzo mnie rozbawiła, a w szczególności jedna ze słynnych piosenkarek przedstawiona jako bardzo irytująca osoba. Co mi się bardzo podobało to wspomnienie o postaciach znanych nam ze stron gazet jak Doda czy Anna Mucha. Całość dała fantastyczną mieszankę, która sprawiła, iż książkę pochłonęłam w jeden dzień. Polecam tę pozycję każdemu. Jest to nasza rodzima literatura, która warto byłoby poznać, gdyż naprawdę warto!
Informacje dodatkowe o Ukochany z piekła rodem:
Wydawnictwo: Melanż
Data wydania: 2015-03-23