W pierwszym tomie "Trylogii Starka" poznajemy dwoje ludzi, którzy niedługo stanom się dla siebie wzajemnie centrum świata. Nikki Fairchild przeprowadziła się z Teksasu do ogromnego Los Angeles i mieszka ze swoją przyjaciółką Jamie. Jest nową asystentką Carla i razem z nim wybiera się na przyjęcie, które jest poświęcone wystawie prac Blaine'a. Dziewczyna na miejscu poznaje gospodynię domu, w którym odbywa się wystawa, Evelyn. Kobiety od razu odnajdują wspólny język. Na przyjęciu jest również mężczyzna, którego Nikki bardzo chciała zobaczyć. Damien Stark, milioner, właściciel dobrze prosperującej firmy, kilku klubów w mieście, posiadający stowarzyszenie charytatywne. Dziewczyna poznała go dawno temu na jednym z konkursów piękności, w którym brała udział. Ale od tamtej pory wiele się zmieniło. Kobieta traci głowę dla mężczyzny od pierwszego spojrzenia. Od nie jest jej dłużny w tych odczuciach. Po kilku dniach składa Nikki nietypową propozycję... Milion dolarów na kapitał początkowy dla jej własnej firmy za namalowanie aktu z jej udziałem. Ale jest także pewien warunek w tej współpracy. Malowanie obrazu zajmie tydzień, a przez ten czas Nikki jest własnością Damiena. Robi co on jej każe, a także zgadza się na wszystko z jego udziałem. Czy Nikki zgodzi się na taką współpracę? jaki to będzie miało wpływ na jej życie, a także życie Damiena Starka? Czy kobieta mu zaufa i pozwoli u zobaczyć coś, przez co nigdy nie będzie idealna?
Co mi się najbardziej podoba w tej książce to to, że Nikki nie jest kolejną szarą myszką, która spotyka milionera na swojej drodze, który wyciąga ją z jej świata i sprawia, że czuje się jak księżniczka. Nie. W tej książce tego nie ma. Prawda, Nikki nie jest bogata, ale też nie pracuje w zwykłym sklepie. Jest inteligentna, wie czego chce od życia i ma zamiar rozpocząć własny biznes. Nietypowy schemat, ale bardzo mi się spodobał. A także ze względu na problemy Nikki bardzo się z nią utożsamiam, bo sama przez takie coś przechodziłam i całkowicie rozumiem jej lęk przed odrzuceniem.
Informacje dodatkowe o Uwolnij mnie:
Wydawnictwo: Amber