Jak obserwujcie mój profil, wiecie że uwielbiam debiuty. Trzeba przyznać że są one coraz lepsze. Nawet taki oklepany motyw jak mafia może być napisany dobrze i ciekawie. Tak właśnie było w przypadku ,,W otchłani kłamstw". Kinga świetnie przedstawiła mafię, tak naprawdę bardziej skupiła się na ludzkich uczuciach i emocjach niż na samej mafii. Wg mnie to był strzał w dziesiątkę.
Sofia Wilson to młoda kobieta, która powinna być szczęśliwa i bezpieczna w domu rodzinnym. Powinna mieć plany na przyszłość i marzenia. Nic bardziej mylnego. Jedyną rzeczą jaką miała to marzenia. Resztę przekreślił własny ojciec, od którego zaznała najwięcej zła, bólu i cierpienia. To on znęcał się nad nią psychicznie i fizycznie, często w okrutny sposób. Zostawiając w niej i na niej ogromne i bolesne blizny.
Sofia, mimo tego wszystkiego dążyła do realizacji swoich ukrytych marzeń. Niestety jej surowy ojciec miał wobec niej inne plany. Nagle postanowił wydać ją za mąż za największą bestię w Nowym Jorku, za samego bossa mafii, Aleksandra. W jednej chwili życie dziewczyny załamało się. Szybko okazało się w jakim celu została żoną bossa. Z jednego piekła trafiła do drugiego. Pytanie brzmi który oprawca jest gorszy?
Aleksander to bezwzględny i niebezpieczny morderca, boss nowojorskiej mafii. Miał swoje powody, dla których pojął za żonę właśnie Sofię. Początkowo była ona tylko układem, środkiem do celu. Jednak kiedy oboje poznawali się bliżej, poznawali siebie i swoje tajemnice, coś zaczęło się zmieniać.
Od tej chwili wszystko ulega zmianie. Aleksander pragnął chronić Sofię, a ona pragnęła jedynie żyć bez bólu i cierpienia. Niestety los przygotował dla naszych bohaterów cała gamę cierpienia, walki, a także mnóstwo bólu i łez.
Wow! Jakie to było dobre! To debiut, ale nie czuć tego wcale kiedy to się czyta. W zasadzie historia wciągnęła mnie od pierwszych stron, potem tylko coraz bardziej pochłaniała, aż w końcu dotarłam do zakończenia, po którym mam ochotę udusić Kingę! Kto tak kończy książki?! Ja chcę ciąg dalszy na wczoraj!
Sofia to tak strasznie skrzywdzona dziewczyna. Jej historia boli, tak bardzo i głęboko. Kiedy czytałam co robił jej ojciec, to aż zaciskam szczękę ze złości a w oczach pojawiały się łzy. Jak ojciec może w taki okrutny sposób traktować dziecko! Nie mogłam tego czytać bez przerw, musiałam odpocząć psychicznie i nabrać dystansu.
Aleksander to niebezpieczny człowiek. Boss mafii, który bez mrugnięcia oka potrafi zabić! Ale dlaczego taki jest musicie sami odkryć. Powiem tylko, że też swoje wycierpiał, przez co jest taki jaki jest. Dopiero Sofia, która miał być tylko układem, sprawiała, że zmieniał o niej zdanie, mimowolnie otwierał się na nią. Pełna przemiana nastąpiła, kiedy zobaczył fizyczne ślady po torturach jej ojca.
Ojciec Sofii to niebezpieczny człowiek, który nie dba o nikogo. Najważniejszy jest on sam i jego interesy! Potwornie ranił psychicznie i fizycznie córkę. Uwierzcie mi, że jak przeczytacie co jej robił, będzie chcieli go zabić! To podły i okrutny człowiek.
,,W otchłani kłamstw" to historia pełna bólu i emocji, tak dużych że nie sposób przeczytać to za jednym razem. To potężny rollercoaster emocjonalny! Historia Sofii złamała mi serce. Kinga skupiła się na opisach jej tragedii, tego co przeszła z rąk swojego kata. Były to tak realistyczne opisy, że wydawałoby się jakby sama autorka przeszła przez piekło przemocy.
Potrafiła też pokazać Aleksandra, bezwzględnego bossa, który powoli zmieniał się, dzięki Sofii. Okazało się, że dla najbliższych mu osób potrafi być zupełnie inny, niemal jak mięciutki misiaczek. Wszystkie jego emocje też opisane są idealnie. Nie przesadzone w żadną stronę.
Kończąc poleceń Wam ten debiut! To bolesna historia, które złamie nie jedno serce. Ja czekam na drugi tom, który też zapowiada się bardzo emocjonująca i boleśnie. Jednak muszę dowiedzieć się co się dalej stało...
Kinga, pisz Kochana, bo wychodzi Ci to świetnie. Nie każdy potrafi pisać emocjami, Ty to robisz doskonale.
Dziękuję że mogłam poznać tą historię przed wszystkimi. Dziękuję za zaufanie.
Polecam
Wydawnictwo: WasPos