W mojej domowej biblioteczce przybyła kolejna pozycja z tak lubianego przeze mnie romansu mafijnego. Okładka książki wpada w oko i zachęca do sięgnięcia po nią.
Co do lektury, to okazała się naprawdę świetną, pasjonującą historią, która wciągnęła mnie bez reszty, zaintrygowała i dostarczyła wiele wrażeń oraz emocji. Uwielbiam warsztat pisarski autorki, która za sprawą lekkiego i przystępnego pióra stworzyła niebanalną, znacznie różniącą się historię od tych mi do tej pory znanych, którą pochłonęłam na raz w ekspresowym tempie.
Mojra to atrakcyjna, żywiołowa i nieokiełznana dziewczyna z kompleksami, bolesnymi problemami, uzależniona od jazdy na motorze i hazardu. Uciekając przed policją przypadkowo włamuje się do mieszkania, w którym trwa impreza gangu motocyklowego. Przekonana o swoim szczęściu, zasiada do pokerowej rozgrywki z Vincenzo Gambio,
który pod nieobecność swego brata objął rządy w półświatku warszawskim. Mojra przegrywa ze „Złotoustym” i traci nie tylko ukochany jednoślad, ale również musi spłacić pozostały dług. Wściekła lecz honorowa dziewczyna wciągnięta zostaje w niebezpieczny świat pełen krwawych i brutalnych porachunków grup przestępczych.
Czy bohaterce uda się spłacić to co przegrała? Czy jej niechęć i pogarda do Vincenzo kiedykolwiek ulegnie zmianie? Jakie relacje będą między tą dwójką? Czy ich tajemnice i demony z przeszłości zostaną odkryte i przezwyciężone?
Jestem usatysfakcjonowana przeczytaną lekturą, która porusza wiele ciekawych i trudnych tematów. Prostytucja, choroba, koszmarne dzieciństwo, zemsta, krwawe porachunki mafijne, wstydliwe sekrety to tylko czubek góry lodowej i przedsmak tego co znajdziecie na łamach kart.
Fabuła jest świetnie poprowadzona i dynamiczna co sprawia, że adrenalina niebezpiecznie wzrasta, krew pulsuje w skroniach, a w głowie pozostaje totalny chaos. Pełne okrucieństwa sceny wstrząsają i wzbudzają ogrom odczuć.
Nie zabraknie też iskrzenia i aż namacalnej chemii między wspaniałe wykreowanymi postaciami. Ich początkowo nienajlepszej relacje zmieniają się w namiętny i pełny uniesień romans, który powoli dojrzewa i zmienia wszystko.
Myślę, że chętnie sięgniecie po książkę!
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-05-04
Izabela Hebda
Drugi tom serii mafijnej, której akcja rozgrywa się w Warszawie!Miłość, wierność, prawda – to się dla niej liczyło. On nie potrafił jej tego...
Pierwszy tom serii mafijnej, której akcja rozgrywa się w Warszawie! Mafia, krew i pieniądze. Tylko to się dla niego liczy. Ludzie bali się wypowiadać...