Okładka książki - W sieci natrętnych myśli. Jak uwolnić się od bezustannej walki z lękiem i niepokojem.

Lęk to uczucie które towarzyszy nam bardzo często, boimy się o zdrowie, rodzinę, utratę pracy często niepokoimy się bo mamy problemy finansowe lub coś nam zagraża, każdy z nas chciałaby z tym walczyć ale nie wie jak to zrobić.
Często jesteśmy przygotowani na to że nasze działania mogą przynieść porażkę, dlatego kiedy już ona się pojawi potrafimy sobie z tym poradzić, niestety wiele osób reaguje jednak inaczej, traktuje to jako tragedię i nie potrafi sobie z tym poradzić. Bardzo często też ludzie przejmują się za bardzo tym na co nie mają wpływu, zamiast z kimś o tym porozmawiać lub poradzić się specjalisty zamykają się w sobie i panikują, rozważają różne czarne scenariusze, nie mają apetytu i nie śpią, a kiedy wreszcie komuś się zwierzą okazuje się że ten problem był błahy i łatwo sobie z nim poradzić. Najważniejsze to nauczyć się walczyć z lękiem, powtarzać sobie że nasza porażka to nic takiego bo osiągnęliśmy już wiele sukcesów, zawsze można z kimś porozmawiać, poprosić o pomoc.
Ta książka to ogrom wiedzy i ćwiczeń jakie możemy wykonać jeśli jesteśmy osobami które nadmiernie się czymś przejmują i źle reagują na porażkę, jeżeli na prawdę skupimy się na lekturze poczujemy się wolni i będziemy mieć lepszą kontrolę nad sobą.
Ja jestem osobą bardzo wybuchową źle radzę sobie z tym jak coś mi nie wyjdzie, lubię być perfekcjonistką, kiedy popełniam błąd potrafię wybiec daleko w przyszłość żeby myśleć o tym jakie to będzie miało konsekwencje. Tę książkę potraktowałam bardzo poważnie i starałam się z niej czerpać jak najwięcej, mam nadzieję że teraz kiedy będę postawiona w stresującej sytuacji poradzę sobie w niej i będę opanowana.
Wielu ludzi twierdzi że taka książka nic nie zmieni, ale to nieprawda, czasami zwykła, prosta rada potrafi wiele zdziałać, ja uważam że warto spróbować i zaryzykować, bo gwarantuję że po przeczytaniu z każdego nerwusa zrobi się oaza spokoju.

Informacje dodatkowe o W sieci natrętnych myśli. Jak uwolnić się od bezustannej walki z lękiem i niepokojem.:

Wydawnictwo: GWP
Data wydania: 2018 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-7489-736-5
Tytuł oryginału: Things might go terribly, horribly wrong. A guide to life liberated from anxiety
Język oryginału: English
Tłumaczenie: Polska
Ilustracje:Tojza
Dodał/a opinię: Karolina Radlak

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce W sieci natrętnych myśli. Jak uwolnić się od bezustannej walki z lękiem i niepokojem.

Kup książkę W sieci natrętnych myśli. Jak uwolnić się od bezustannej walki z lękiem i niepokojem.