Okładka książki - W trawie może być ciekawie

W trawie może być ciekawie

Renata Piątkowska po raz kolejny udowadnia, że potrafi opowiadać historie, które nie tylko bawią, ale i uczą. „W trawie może być ciekawie” to pełna humoru i lekkości opowieść, która otwiera przed czytelnikami niezwykły świat łąkowych mieszkańców.

Książka zabiera nas do świata owadów – tych, które na co dzień wydają się nam jedynie bzyczącymi lub dokuczliwymi stworzeniami. Dzięki barwnym opowieściom Piątkowskiej poznajemy ich niezwykłe zdolności, spryt i codzienne wyzwania. Mrówki okazują się mistrzami organizacji, chrząszcze – niezrównanymi siłaczami, a pszczoły i świerszcze to prawdziwi artyści przyrody. Autorka w mistrzowski sposób nadaje każdemu owadowi osobowość, dzięki czemu stają się one bohaterami, z którymi można się utożsamiać.

Narracja jest lekka, pełna dowcipu i dynamicznych dialogów. Piątkowska zachęcając do tego, by spojrzeć na owady w nowy sposób.

„W trawie może być ciekawie” to wspaniała książka dla dzieci, które chcą poznawać świat, a także dla dorosłych, którzy pragną zarazić najmłodszych pasją do przyrody. To pełna ciepła i humoru opowieść, która udowadnia, że nawet najmniejsi bohaterowie natury mają wielkie historie do opowiedzenia.

Informacje dodatkowe o W trawie może być ciekawie:

Wydawnictwo: Literatura
Data wydania: 2025-02-27
ISBN: 9788382083170
Dodał/a opinię: monikaswiatek

Tagi: Opowieści o zwierzętach i przyrodzie dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce W trawie może być ciekawie

Kup książkę W trawie może być ciekawie

Po prostu tata
Renata Piątkowska0
Okładka ksiązki - Po prostu tata

Tata jest dla świata tylko tatą, ale dla swojego dziecka jest całym światem. Ojcowie nie kochają wcale mniej niż mamy, oni są jak mama, tyle że wąsata...

Nie ma nudnych dni. Audiobook
Renata Piątkowska0
Okładka ksiązki - Nie ma nudnych dni. Audiobook

Mogłoby się wydawać, że życie ucznia trzeciej klasy poza porą wakacji nie jest specjalnie ekscytujące. A tymczasem Maćkowi każdy dzień przynosi nowe przygody...