Okładka książki - Wielka Księga Magii i Czarodziejstwa. Kompletny przewodnik po edukacji Harry'ego Pottera

Chciałbyś się poczuć niczym jeden z uczniów Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie?- Nic trudnego!

Już teraz dzięki ,,Wielka Księga Magii i Czarodziejstwa. Kompletny przewodnik po edukacji Harry'ego Pottera” masz możliwość zgłębić wiedzę magicznego świata. Już nie będziesz czuć się dużej niczym zwykły Mugol, bo przestudiujesz wszystkie przedmioty nauczane w tej elitarnej szkole.

Chcesz przygotować eliksir zapomnienia?- ten przewodnik wskaże wam, co będziecie do niego potrzebować. Wszystko odbywać się będziecie pod czujnym okiem Severusa Snape’a- niezbyt lubianego nauczyciela w domu Gryfinforow, zaś uwielbianego w Slytherinie.

Świat Harrego Pottera to również istnienie wielu magicznych zwierząt. I tak o to mamy możliwość poznać, jak postępować z nimi dzięki największemu miłośnikowi magicznych zwierząt- gajowego Rubensa Hagrida.

Przed wami jeszcze wiele, wiele innych ciekawych przedmiotów, które pokochacie lub znienawidzicie.

,, Wielka Księga Magii i Czarodziejstwa. Kompletny przewodnik po edukacji Harry'ego Pottera” to świetny przewodnik po magicznym uniwersum, który pozwoli wam uporządkować wiedzę na temat nauczania w Hogwarcie. Książka dostarczy wam ogrom różnych ciekawych informacji, które doceni każdy Potterowy fan. Przeczytacie sporo nie tylko na temat przedmiotów, ale także o ich nauczycielach.

Jeśli wybieracie się od września na peron 9 i 3/4, to nie zapomnijcie ze sobą tego egzemplarzu. Bądźcie jak Hermiona i zdobędzie wszystkie Sumy!

Polecam.🔮✨

Informacje dodatkowe o Wielka Księga Magii i Czarodziejstwa. Kompletny przewodnik po edukacji Harry'ego Pottera:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2025-03-26
Kategoria: Inne
Dodał/a opinię: Zaczytananaemigr

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 10 lat

Zobacz opinie o książce Wielka Księga Magii i Czarodziejstwa. Kompletny przewodnik po edukacji Harry'ego Pottera

Kup książkę Wielka Księga Magii i Czarodziejstwa. Kompletny przewodnik po edukacji Harry'ego Pottera

Nieoficjalna księga zagadek Harry'ego Pottera
MuggleNet0
Okładka ksiązki - Nieoficjalna księga zagadek Harry

Podejmij wyzwanie dla prawdziwych czarodziejów! Sprawdź, czy masz w sobie refleks Harry'ego, spryt Hermiony i zdolności strategiczne Rona! Wejdź do...

Nieoficjalna Wielka Księga Zaklęć Harry'ego Pottera
MuggleNet0
Okładka ksiązki - Nieoficjalna Wielka Księga Zaklęć Harry

Wielka Księga Zaklęć Harry'ego Pottera to nieoficjalny przewodnik zawierający wszystkie zaklęcia, jakie zaprezentowane zostały na stronach powieści J.K...