Okładka książki - Wilkołaki z Mercy Falls. Ukojenie. Tom 3

Wilkołaki z Mercy Falls. Ukojenie. Tom 3

Tom 3 cyklu Wilkołaki z Mercy Falls
Inne wydania:

Sięgacie po serie, które są już wydane w całości, czy jesteście cierpliwi i czytacie każdy tom, gdy jest wydawany?

Trzeci tom Wilkołaków z Mercy Falls “Ukojenie” pochłonęłam w zaskakującym tempie. Poprzedni tom nie był moim ulubionym, jednak końcówka nadrobiła trochę i zostawiła mnie w szoku. Dobrze, że wydawnictwo Uroboros zadbało o wznowienie tych książek i wypuszczenie wszystkich czterech tomów w jednakowym czasie, ponieważ musiałam od razu dowiedzieć się, jak ta historia się kończy. A kończy się słodko-gorzko. I zostaje na długo w pamięci. Trzeci tom Wilkołaków z Mercy Falls jest ostatnim tomem tej historii, ponieważ czwarty tom “Grzesznik”, to historia jednego z wilkołaków, w Los Angeles, czyli z dala od jego watahy.

Historia Grace i Sama została zakończona, raczej z otwartym zakończeniem, co spowodowało, że tyle myślałam o nich po zamknięciu ostatniego tomu. Tak się z nimi zżyłam, że miałam ochotę na kolejne tomy, na rozwiązanie ich głównego problemu, czyli wilkołactwa.

“Ukojenie” jest najbardziej emocjonalnym tomem, swoistym zakończeniem, dramatycznymi zwrotami akcji. Na początku płynie się przez książkę z napięciem, ale dość swobodnie. Jednak wraz z każdą przerzucaną stroną to napięcie wzrasta, jest walka z czasem i znów z zimnem. Mamy więcej myśli wilków, przez co bardziej zagłębiamy się w ich psychikę i emocje. Bardzo podobały mi się te momenty i naprawdę chciałabym więcej ich.

Mogę wam bardzo polecić tę serię i jestem pewna, że niejednokrotnie do niej wrócę i będę z dumą ją polecać dalej, ponieważ z każdym tomem zakochiwałam się w Grace i Samie coraz bardziej.

Ta seria pochłonęła mnie bezgranicznie, każdy z bohaterów jest inny i każdy wnosi do historii swój własny element. Jednak każdy wzbudza w czytelniku emocje, czy to te dobre, czy złe. A właśnie o to chodzi w książkach. Przede mną “Grzesznik” i, mimo że wiem, że nie będzie on powrocie do watahy, to przeczytam go dla wzmianek o Grace i Samie.

Informacje dodatkowe o Wilkołaki z Mercy Falls. Ukojenie. Tom 3:

Zobacz opinie o książce Wilkołaki z Mercy Falls. Ukojenie. Tom 3

Kup książkę Wilkołaki z Mercy Falls. Ukojenie. Tom 3

Złodzieje snów
Maggie Stiefvater0
Okładka ksiązki - Złodzieje snów

Jeśli moglibyście wykraść przedmioty ze swoich snów, co byście zabrali? Amerykańska autorka fantasy kontynuuje magiczną sagę zapoczątkowaną tomem Król...

Spiirit Animals. Polowanie t2
Maggie Stiefvater0
Okładka ksiązki - Spiirit Animals. Polowanie t2

Drugi tom bestsellerowej serii Spirit Animals. Maggie Stiefvater kontynuuje historię, którą rozpoczął Brandon Mull. Czworo dzieci odkrywa mistyczną...