Okładka książki - Wpadka roku

Wpadka roku

Inne wydania:

Już sam tytuł „Wpadka roku” zapowiada historię, od której nie można się oderwać! 🥁 Ta książka to prawdziwa literacka uczta dla każdej kobiety, która choć raz w życiu poczuła, że jej idealnie ułożony plan właśnie wziął w łeb.

📖 O czym jest ta książka?

Poznajcie Tatianę – czterdziestokilkulatkę, która ma wrażenie, że życie ma już poukładane. Dwójka odchowanych dzieci, stabilny związek i rutyna dnia codziennego. Myślicie, że to koniec niespodzianek? Nic bardziej mylnego! 💥 Życie (i los) lubi płatać figle, a nasza bohaterka zalicza serię wpadek, które wywracają jej świat do góry nogami. Jedna chwila potrafi odmienić wszystko.

Tatiana to postać, w której wiele z nas się odnajdzie. Jest zabawna, momentami przewrażliwiona, ale przede wszystkim autentyczna. Towarzyszymy jej w huraganie emocji – od śmiechu przez łzy, po wielką zadumę. Na szczęście nie jest sama; ma przyjaciółkę, która zawsze wysłucha i doradzi. Ich relacja to kwintesencja prawdziwej kobiecej przyjaźni, która przetrwa każdą burzę.

Gabriela Gargaś ma niesamowity talent do opowiadania historii w lekkim, przyjemnym stylu. Jej pióro jest jak dobra kawa – rozgrzewa i dodaje energii. Książkę czyta się w mgnieniu oka, a dialogi i anegdoty są tak życiowe, że co chwilę będziecie kiwać głową z uznaniem: „Hej, ja też tak mam!”. To opowieść, która wciąga od pierwszej strony i nie pozwala o sobie zapomnieć.

🎯 Dla kogo?

To idealna lektura dla każdej kobiety – niezależnie od wieku👩‍👧‍👧. Jeśli lubicie książki, które są mądre, ale napisane z przymrużeniem oka, pełne humoru i życiowych prawd, to trafiliście w dziesiątkę! 🎯 Fani Bridget Jones na pewno poczują się jak w domu. To historia o tym, że nigdy nie jest za późno na nowy początek i że wpadki, choć nieplanowane, mogą okazać się najpiękniejszymi przygodami życia.

„Wpadka roku” to książka, która rozbawi Was do łez, ale też skłoni do refleksji nad własnym życiem. To idealny wybór na leniwy wieczór z kubkiem herbaty w dłoni☕

Gorąco polecam!

Moja ocena: 8/10 🌟

BRUNETTE BOOKS

Informacje dodatkowe o Wpadka roku:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2026-06-17
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Wpadka roku

Kup książkę Wpadka roku

Jutra może nie być
Gabriela Gargaś0
Okładka ksiązki - Jutra może nie być

Czy miłość może być zła? Czy może niektórzy ludzie spotykają się za wcześnie, a inni za późno? Czy możliwe jest prawdziwe uczucie, wbrew...

Jeden rok na skok w bok
Gabriela Gargaś0
Okładka ksiązki - Jeden rok na skok w bok

Ksenia musi dokonać trudnego wyboru między spokojnym związkiem z Robertem a fascynacją uwodzicielskim pilotem Emilem. Odurzona i oślepiona emocjami, które...