Ok³adka ksi±¿ki - Wp³yw Ksiê¿yca 2024. Poradnik ogrodniczy z kalendarzem na ca³y rok

Wp³yw Ksiê¿yca 2024. Poradnik ogrodniczy z kalendarzem na ca³y rok

Ocena: 5.5 (2 g³osów)

Wci±¿ nie mogê siê napatrzeæ na te piêkne zdjêcia, które autor zamie¶ci³ w ksi±¿ce. U niego wszystko kwitnie wrêcz wzorowo, a¿ cz³owiek by chcia³, by i jego ogródek tak l¶ni³ ¿yciem. Nie wiem czy wiecie, ale to ju¿ siedemnaste wydanie poradnika. Autor zauwa¿y³, ¿e ludzie patrz±c na zimowe pogody, gdzie tak naprawdê przewa¿aj± deszcze, coraz wiêcej sadz± u siebie ro¶liny tropikalne. Jest tym zachwycony, gdy¿ te pomys³y bior± siê w³a¶nie z jego ksi±¿ki. Dodatkowo zapewni³, ¿e co roku pojawia siê du¿o nowych ro¶lin, odmian i gatunków. W jego zamierza jest ujawnienie nam ich istoty, by¶my tak jak i on mogli cieszyæ siê zbiorami. Pamiêtajmy, ¿e im wiêcej piêknych kwiatów, tym wiêcej czystego powietrza i naszej rado¶ci. A szczê¶cie potrafi rodziæ tylko szczê¶cie.
W poradniku znajdziecie przede wszystkim kalendarz na 2024 rok i w nim z wyszczególnieniem odpowiednich dat przepisy kiedy co i jak sadziæ, by wyda³o nam jak najbardziej obfite plony. Na stronie ósmej i dziewi±tej dowiecie siê w jaki sposób korzystaæ z poradnika by odnale¼æ to na czym nam akurat zale¿y. W styczniu jak zauwa¿y³ pogoda potrafi p³ataæ figla i nagle robi siê ciep³o. Je¶li kto¶ ma szklarniê, to najlepszy czas by posadziæ rzodkiewkê, gdy¿ jej wystarczy zaledwie sze¶æ stopni powy¿ej zera by móc rosn±c i wydaæ nam plon. Przy koñcu lutego, kiedy na dworze robi siê ciep³o i sucho, mo¿na ju¿ opryskiwaæ drzewa owocowe preparatami olejowymi. W ten sposób zaklej± siê zimuj±ce szkodniki. Marzec to najlepszy okres by wysiewaæ selery, pory, pomidory oraz paprykê. Na ogórki i dyniowate przyjdzie czas w kwietniu. W tym roku podobno dobry dzieñ na wysiew kopru to 27-29 marca oraz 14-15 kwietnia. Na stronie 38 macie wspania³y przepis na pozbycie siê drobnych muszek, które kr±¿± w naszych domowych donicach. Nazywaj± siê ziemiórki. One szkody nie zrobi±, jednak larwy podgryzaj± korzenia. Sama je miewam, wiêc z przepisu skorzystam. Czyta³am wiele podobnych poradników, ale z tak± precyzj± i mi³o¶ci± zawart± w tre¶ci i opieki nad ro¶linami spotykam siê tylko tutaj. Okraszony ogromem zdjêæ i cennych rad jest niezbêdny dla ka¿dego, kto chcia³by mieæ swój ogród warzywny, czy ro¶linny. Ogromnie wam polecam, tym bardzie, ¿e co roku jego rady zawsze siê sprawdzaj±.

Informacje dodatkowe o Wp³yw Ksiê¿yca 2024. Poradnik ogrodniczy z kalendarzem na ca³y rok:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2023-10-31
Kategoria: Hobby
Doda³/a opiniê: Ewelina Przespolewska

wiêcej
Zobacz opinie o ksi±¿ce Wp³yw Ksiê¿yca 2024. Poradnik ogrodniczy z kalendarzem na ca³y rok

Kup ksi±¿kê Wp³yw Ksiê¿yca 2024. Poradnik ogrodniczy z kalendarzem na ca³y rok

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Inne ksi±¿ki autora
Wp³yw Ksiê¿yca 2014. Poradnik ogrodniczy z kalendarzem na ca³y rok
Witold Czuksanow0
Ok³adka ksi±zki - Wp³yw Ksiê¿yca 2014. Poradnik ogrodniczy z kalendarzem na ca³y rok

To ju¿ ósma edycja poradnika ogrodniczego z kalendarzem biodynamicznym na ca³y rok! Ogród zak³adamy z ró¿nych powodów. Dla przyjemno¶ci, odpoczynku,...

Wp³yw Ksiê¿yca 2025. Poradnik ogrodniczy z kalendarzem na ca³y rok
Witold Czuksanow0
Ok³adka ksi±zki - Wp³yw Ksiê¿yca 2025. Poradnik ogrodniczy z kalendarzem na ca³y rok

Zapraszam czytelników do spogl±dania w niebo, a tak¿e do czerpania korzy¶ci z tego, co daj± rezultaty obserwacji, czyli kalendarza biodynamicznego. Wp³yw...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora