Okładka książki - Wszyscy umarli

Wszyscy umarli

Tom 3 cyklu David Redfern

"Wszyscy umarli" Anny Rozenberg to trzeci tom przygód jamajksiego szkota o polskich korzeniach Davida Redferna.

Inspektor jest na wypowiedzeniu, lecz dostał jeszcze jedna sprawę, z którą musi się uporać. Śmierć Kennetha O'Malleya w spokojnym miasteczku Pirbright budzi w mieszkańcach... obojętność. W toku śledztwa utworzyły się "dwa obozy". Jedni uważali, że ofiara to furiat inni, że stronił od ludzi i najlepiej czuł się w towarzystwie koni. Przed Redfernem kolejne mozolne śledztwo. Inspektor już od początku czuł, że ciężko będzie mu się przebić przez mur jaki mieszkańcy wokół siebie stworzyli.

Czy pieniądze zawsze doprowadzają człowieka do ostateczności?

Czy każde ludzkie serce miękkie w obliczu tragedii ?

Kolejny tom przygód tego policjanta porwał mnie bez reszty. Kolejny raz autorka zaskoczyła mnie nietypową fabułą.

Tym razem w trakcie czytania miała już swoich podejrzanych 😅. Mogę wam zdradzić, że się nie pomyliłam. Jednak do końca nie wiedziałam, czym sprawca się kierował. Anna Rozenberg znów genialnie zmyliła mnie jako czytelnika. Uwielbiam tą niepewność, niespodziewane zwroty akcji i sytuację, które zmieniają tok myślenia.

Krótkie opisy, dialogi i spostrzeżenia policjantów oraz sprawa, którą na własną rękę prowadzi Redfern, plus intryga, którą autorka wplatała w fabułę stworzyły historię od jakiej nie sposób się oderwać 😍.

Jeśli lubisz kryminał, w którym nic nie jest oczywiste. Ta pozycja jest dla ciebie !

Ja ogromnie i serdecznie polecam !❤

Informacje dodatkowe o Wszyscy umarli:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2022-03-09
Dodał/a opinię: Dominika Witos

Tagi: bóg kryminał gangster gangsterzy

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Wszyscy umarli

Kup książkę Wszyscy umarli

Zawsze będziesz winna
Anna Rozenberg0
Okładka ksiązki - Zawsze będziesz winna

Helen jest dojrzałą, mocną kobietą, ma dobrą pracę, która pozwala jej na niezależność. Kiedy pewnej śnieżnej nocy odkrywa w zaspie zwłoki mężczyzny, los...

Dusze spopielone
Anna Rozenberg0
Okładka ksiązki - Dusze spopielone

Kolejna, piąta już część z inspektorem Redfernem w roli głównej.   Na parkingu galerii handlowej znaleziono zwłoki dwojga młodych ludzi. Szybko wychodzi...