W życiu można kochać wiele razy, a każda miłość jest inna i wnosi coś nowego.
A może, ta prawdziwa miłość zdarza się tylko raz. Głęboka, szczera, wywołująca tak silne emocje, że nie da się o nich zapomnieć.
Co ty sądzisz o tym drogi czytelniku??
Paweł kochał kiedyś bardzo mocno Majkę i muzykę. Minęła dekada, gdy Majka została porzucona przez Pawła, bo on podążył za sławą i blichtrem, a ona, no cóż, musiała stawiać czoła szarej rzeczywistości. Miała już ułożone życie, myślała, że tamto już się skończyło, ale gdy go ujrzała, serce zabiło jak szalone. W głowie zrobił się zamęt, a jej misternie zbudowany spokojny świat został zburzony. Bo dawne uczucie nie wygasło, tylko zostało uśpione. Oboje wiele przeszli, oboje dźwigają ciężar skrywanych tajemnic, które nie pozwalają żyć spokojnie.
Nie ukrywam, że jestem zwolenniczką szczęśliwych romansów, a ten dostarczył mi sporej dawki pozytywnych emocji. To jedna z tych lektur, na które często mówimy ‘’książki otulające’’, które dają poczucie komfortu i ciepła. Historia, która wzbudza pozytywne odczucia, oferując pocieszenie i ukojenie w trudnych chwilach.
Jest to historia, która porwała mnie wszystkim, zabrała w czarujący bieszczadzki klimat, ukazała niesamowicie uczuciowe teksty hiphopowe, na moment obiła me serce, ale przede wszystkim urzekła przepiękną pierwszą nastoletnią miłością.
„Za horyzontem zdarzeń” to idealna lektura dla osób, które lubią życiowe historie z pozytywnym przesłaniem, a także dla tych, którzy chcą zatrzymać się na chwilę w pędzie codzienności i otulić ciepłem literackiej opowieści.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-07-16
Ela-Monia
CÓŻ TO BYŁA ZA UZDRAWIAJĄCA HISTORIA! Niezwykle czuła. Sklejająca złamane serca. Przepełniona ogromną miłością do Bieszczadów. I do ludzi. Przepiękna...
Druga szansa? Tylko w Bieszczadach! Liliana chce zacząć od nowa. Po rozwodzie z mężem, który okazał się jej wielkim rozczarowaniem, pragnie znaleźć spokój...