Okładka książki - Zakochana

Zakochana

KOCHAM twórczość Kingi! Uwielbiam to jak buduje napięcie, wywołuje emocje i tworzy historie od których nie sposób się oderwać.

Tym razem w moje ręce trafiła jej dwunasta powieść, która jest jednocześnie debiutem przeleżałym w szufladzie.

Jest to książka zupełnie inna niż dotychczas, akcja dzieje się w Polsce, mamy polskich bohaterów (dotychczas pierwsze skrzypce grał Bliski Wschód).

Podobała mi się. Nie mogę powiedzieć, że nie, wręcz byłam w szoku jak szybko lecą mi strony i pomimo objętości przeczytałam ją w zaskakująco krótkim czasie.

Uroniłam kilka łez pod koniec, nie jestem z kamienia!

Jednak nie siadła mi totalnie różnica wieku zakochanych w sobie bohaterów. Ja wiem, że mówi się, że miłość nie wybiera, nie zna wieku itd ale moment w którym dziewczyna wiąże się z mężczyzną, który towarzyszył jej dosłownie od narodzin... Zmieniał jej pieluchy.. no nie. Ja tego nie kupuje 🙈.

Dosłownie nastoletnia Bianka zakochuje się w Oliwierze, najlepszym przyjacielu jej ojca. Dwadzieścia lat straszym!

Myślę, że nikogo nie dziwi to, że jej ojciec tego związku nie był w stanie zaakceptować.

Równocześnie ma miejsce kolejna bardzo dziwna sytuacja, nie chce zdradzać szczegółów.. ma ona związek z przyjaciółką Bianki i jej ojca.

Gdyby nie te dwa zgryzy, to pokusiła bym się o stwierdzenie, że jest to jedna z moich ulubionych książek. Jednocześnie, kurczę, czasami warto przeczytać coś totalnie kontrowersyjnego, prawda?

Może zachęcę Was wspomnieniem o tym, dlaczego właściwie uroniłam kilka łez.

Bianka w starym radiu, w domu Oliwiera, znajduje listy pisane przez mężczyznę. Miały one nigdy nie ujrzeć światła dziennego. Były pisane szczerze, z miłością. Przypuszczam, że do aż takiej szczerości napędzał mężczyznę fakt, że i tak nigdy nie trafią one do adresatki. Bardzo mnie ich treść poruszyła.

Oczywiście nie tylko to było powodem. Pojawia się tutaj wątek przedwcześnie straconej mamy i ciężkiej choroby.

Bianka wiele musiała udźwignąć na swoich barkach.

Ciekawa jestem, jak Wy odbierzecie tę książkę.

Może zupełnie inaczej do niej podejdziecie?

Zdecydowanie zachęcam do przeczytania i wyrobienia własnego zdania.

Informacje dodatkowe o Zakochana:

Kup książkę Zakochana

Przekleństwo amuletu
Kinga Jesman0
Okładka ksiązki - Przekleństwo amuletu

Zainab wraca z krótkiego urlopu w Libanie, ale w mieszkaniu nie zastaje swojej współlokatorki. Jej telefon milczy, a pomieszczenia są dokładnie wysprzątane...

Wojowniczki, Boginie, Księżniczki. Historie kobiet Dubaju
Kinga Jesman0
Okładka ksiązki - Wojowniczki, Boginie, Księżniczki. Historie kobiet Dubaju

Od Arabskiej Wojowniczki do Marokańskiej Bogini Dubaj. Największe miasto Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Jedno ze światowych centrów finansowych i popularny...