„Tak, może i nosiłam nazwisko mamy, ale właśnie uświadomiłam sobie, że płynie we mnie krew ojca. I ta krew właśnie wrzała z chęci zemsty”.
Mała Keara widząca śmierć matki przysięgła sobie jedno, że dokona zemsty za jej zamordowanie. Pod opieką wuja wyrasta na niezłomną wojowniczkę, która nie ma litości dla wrogów. Przyszedł czas by zacząć realizować plan. Dostanie się w szeregi Milczących Sióstr i wejście na teren wroga to dopiero początek.
Co czeka na naszą bohaterkę? Uda jej się wykonać zamierzone cele?
Już sam wstęp zaintrygował mnie do poznania dalszych losów bohaterów. Lubię motyw zemsty po latach, gdyż wtedy bohaterzy są nieobliczalni. Zrobią wszystko, aby dokonać czegoś, co przez lata ich dręczy.
Od samego początku Keara jest silną, upartą i zdeterminowaną kobietą, która wychowana twardą ręką sama stała się wyrachowanym graczem. Nie potrzebuję ochrony, to raczej inni powinni się przed nią chować.
To prawda, że czasami działa zbyt impulsywnie, ale irlandzkiej krwi nie da się tak łatwo trzymać w ryzach.
”Stąpałam po cienkim lodzie. Takim, który głośno trzeszcząc, pękał mi pod nogami. Czułam, że jeśli czegoś nie wymyślę, to wpadnę po same uszy”.
Autorka w takiej odsłonie bardzo mi się podobała. Nie mogłam narzekać na nudę. Głęboko skrywane tajemnice, walki o władzę i strzelaniny to tylko ułamek tego, co się tam dzieje.
Nie zabraknie męskich bohaterów, do których niejedna czytelniczka będzie wzdychać. Bezwzględni zabójcy, którzy w obronie rodziny zrobią wszystko. Kilka scen erotycznych dodaje całej historii lekkiej pikantności.
Momentami wydawało mi się, że akcja pędzi za szybko, lecz w ogólnym rozrachunku wszystko współgrało ze sobą. Przez to nie mogłam oderwać się od lektury książki.
I już z niecierpliwością czekam na następny tom. Mam nadzieję, że szybko to nastąpi.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-03-21
Język oryginału: Polski
Anitka_170
Niektórym rzeczom trzeba pozwolić umrzeć, by inne mogły powstać na nowo. Ava ponownie przewartościowała swoje życie. Odpowiedzialna nie tylko za swój...
Dwa zwaśnione gangi z różnych zakątków świata. Sojusz, za który najwyższą cenę zapłaci ona. Sasza Askarowa, jedyna córka...