Każda burza ma swój koniec i po niej zawsze wychodzi słońce, niestety życie jest przewrotne i kiedy wydaje nam się, że wreszcie wychodzimy na prostą, wszystko komplikuje się od nowa.
Hania wreszcie jest pewna, że chce otworzyć się na miłość Mikołaja, pokonała swoje traumy i jest gotowa wszystko mu powiedzieć, co tylko będzie chciał z jej przeszłości, niestety los znów postanowił postawić na ich drodze przeszkodę. Tata Mikołaja trafia w ciężkim stanie do szpitala i lekarze muszą walczyć o jego życie, mężczyzna wspiera swoją mamę, będąc cały czas przy łóżku ojca, a Hania próbuje zrozumieć to, że teraz ona musi na niego poczekać i być dla niego wsparciem.
Bardzo czekałam na to, aż wreszcie bohaterowie odnajdą swoje szczęście i będą budować wspólną przyszłość, ale ta seria pokazuje trudy życia, więc spodziewałam się, że nie będzie tutaj kolorowo. Ta część różniła się od poprzednich, Hania staje przed dużym wyzwaniem, wspiera swojego partnera w trudnej sytuacji, martwi się również swoją koleżanką z pracy Aldoną, która próbuje oszukać przeznaczenie i nie odejść z tego świata za wcześnie oraz musi zmierzyć się z pogrzebem swojego męża. Jakby tego było mało, pomaga swojej siostrze Dominice, która nie widzi świata poza swoim synem, przez co bliscy zaczynają się o nią martwić, a patrząc jej w oczy, musi ukrywać przed nią prawdę, która na zawsze zmieni jej życie.
Jestem w szoku, że tak dużo wątków zmieściło się w jednej książce, a jest tego jeszcze dużo więcej, w każdym z nich czekałam na szczęśliwe zakończenie, ponieważ wszyscy bohaterowie na to zasługiwali. Tak jak wcześniej tutaj również nie brakuje łez, których nie da się powstrzymać, łez smutku i wzruszenia, ale trafiają się również też momenty, w których uśmiech nie schodził z mojej twarzy.
Miała być trylogia, a niedługo pojawi się część czwarta i nie mogę się już jej doczekać, ponieważ niesamowicie zżyłam się z bohaterami i ciężko jest mi się z nimi rozstać, a tak będę mogła jeszcze chociaż przez chwilę z nimi pobyć.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2021-09-29
Karolina Radlak
Buzująca emocjami opowieść o miłości, tajemnicach i sile dobra. Na początku jest grom z jasnego nieba. Jedno spojrzenie, jeden dotyk, jedno słowo. Od...
Wydawać by się mogło, że życie Julki jest poukładane i nie ma w nim miejsca na niespodzianki. W trudnych chwilach zawsze może liczyć na wierną przyjaciółkę...