Okładka książki - Złączeni honorem

Złączeni honorem

Tom 1 cyklu Born in Blood Mafia Chronicles

Powieść należy do gatunku romansu.

Aria Scuderi pochodzi z jednej z najbardziej wpływowej rodziny mafijnej w Chicago. W wieku zaledwie piętnastu lat rodzice zaręczyli ją z Lucą "Imadło Vitiellim, aby zapewnić pokój między rodami.
Kiedy Aria kończy osiemnaście lat nadchodzi dzień którego obawiała się najbardziej. Jej ślub jest coraz bliżej
Arię przeraża myśl o poslubieniu obcego mężczyzny. A jeszcze większy strach wzbudza w niej świadomość że jej przyszłemu mężowi nadano przydomek po tym jak skręcił komuś kark.
Ucieczka jest dla Arii kuszącą perspektywą ale wie że nie może tego zrobić. Nie zostawi rodziny.
Dziewczyna przełamuje więc strach i postanawia związać się z mężczyzną którego wybrali dla niej rodzice.
Jednak Aria postanawia znaleźć sposób by zdobyć serce przystojnego gangstera. Jednak czy jej się to uda?
"Złączeni honorem" Cory Reilly to pierwszy tom z serii "Born in Blood Mafia Chronicles"
Powieść opowiada o tym że każdy zasługuje na miłość.
Porusza takie motywy jak zaborczość,miłość, rodzina, zemsta, przyjaźń, wierność, lojalność, śmierć, okrucieństwo, wybaczenie, i wiele innych.
Jest to powieść, którą moim zdaniem warto przeczytać ponieważ pokazuje że każdy zasługuje na prawdziwą miłość nawet w tak okrutnym świecie w jakim znajdują się bohaterowie.
Ponadto pokazuje że nigdy nie warto oceniać człowieka po pozorach.
Nie mogę się doczekać następnej części z tej serii.

Informacje dodatkowe o Złączeni honorem:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2019-04-17
ISBN: 978-83-7889-917-4
Tytuł oryginału: Bound by Honor
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Izabela Żukowska
Dodał/a opinię: Roksana

Tagi: rumunia seks pożądanie rodzina mafia strach zaufanie ślub gangster władza

Zobacz opinie o książce Złączeni honorem

Kup książkę Złączeni honorem

Naznaczeni grzechem
Cora Reilly0
Okładka ksiązki - Naznaczeni grzechem

Naznaczeni grzechem. Część pierwszaSeria: ,,Grzechy ojców" Przyszła pora na historie dorosłych dzieci bohaterów słynnych ,,Złączonych"!Pierwszą będzie...

Złączeni krwią. Antologia
Cora Reilly0
Okładka ksiązki - Złączeni krwią. Antologia

Nowe opowiadania z życia uwielbianych przez czytelników bohaterów powieści Cory Reilly z serii ,,Born in Blood Mafia Chronicles"! Antologia Złączeni krwią...