Ach ta Cora , ona mnie wykończy swoimi książkami .
Poprzednia seria autorki rozkochała mnie w sobie bez dwóch zdań. Wsiąknęłam w ten świat mafii , rodziny Vitiello i pozostałych . Dlatego nie mogłam się doczekać aż sięgnę po świeżutki tom , niby nowej serii a jednak powiązanej z poprzednią.
Małego Fabio poznaliśmy już w pierwszym tomie o Arii i Luce (jak ktoś nie poznał polecam nadrobić). Teraz już nie tak mały, a wręcz dorosły i męski Fabiano należy do Comorry, jest egzekutorem capo Remo Falcone. Wyrzekł się rodziny, zdecydowanie nienawidzi ojca a co z siostrami, sądzę, że jeszcze się okaże. Sam nie wierzy , że jest jeszcze zdolny do jakichkolwiek ludzkich uczuć lecz wtedy na jego drodze , dosłownie , stanęła Leona. Przemoknięta ,zaniedbana i nazbyt ufna.
Leona jest pierwszą bohaterką , która nie należała do świata mafii od urodzenia. Nie zna go zupełnie, dlatego , mimo ostrzeżeń , nie widzi w Fabim takiego potwora za jakiego mają go inni. Sama przeszła w życiu wiele , ma rodziców, którzy zdecydowanie nie zasługują na to miano . Rozpoczyna pracę w jednym z klubów Comorry a jej relacje z Fabim robią się coraz bardziej skomplikowane . Co z nich wyniknie ? Czy Fabi potrafi zaangażować się w coś prócz walk i zabijania ? Co na to Remo ? Czy Leona zaakceptuje Fabiego takim jaki jest jak już pozna jego najgorsze strony ?
Warto się dowiedzieć, ja nie mogłam się standardowo oderwać od książki. Każdy z tomów pochłania mnie tak samo. Jestem nim zdecydowanie zachwycona .
Ciekawi mnie teraz jak potoczy się ta seria. Sądzę, że kolejne tomy będą o Remo, Nino , Adamo... Sami ciekawi bohaterowie i kobiety, które wkradną się w ich okrutne serducha, będą bez wątpienia, wyjątkowe.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2020-01-05
Tytuł oryginału: Twisted Loyalties
Marta BONIECKA
Naznaczeni grzechem. Część pierwszaSeria: ,,Grzechy ojców" Przyszła pora na historie dorosłych dzieci bohaterów słynnych ,,Złączonych"!Pierwszą będzie...
Piąty tom nowej serii autorki słynnych „Złączonych”! Savio Falcone wyznaje kilka zasad. Dziewczyny, z którymi sypia, muszą być gorące, chętne...