Wiecie co? Mam ostatnio ogromne szczęście do wspaniałych książek. Teraz chcę Wam nieco bliżej przedstawić mój patronat medialny. Choć swoje odczekał w kolejce, to powiem Wam, że miałam jeszcze większą przyjemność z lektury. Ciekawi jesteście, czego możecie się spodziewać? Jeśli tak, to usiądźcie wygodnie I zaczynamy :)
Główna bohaterka to Matylda Ladro. Jest ona naprawdę wyjątkową osobą, gdyż uprawia bardzo nietypowy zawód. Jest profesjonalną złodziejką wspomnień. Jako, że ten zawód wykonuje tylko kilkanaście osób na świecie, czyni to z Matyldy jeszcze bardziej intrygującą i wyjątkową personę. Głównym zadaniem naszej bohaterki, jest wymazywanie niechcianych, często traumatycznych wspomnień z pamięci jej klientów. Naprawdę osobliwa umiejętność. Chyba każdy z nas, nie raz miał taki moment, ze usunął by ze swojej głowy, to co złe. Prawda? No ale my nie mamy w naszym obrębie kogoś takiego. Przejdźmy jednak do dalszej fabuły. Wspólnie z Matyldą, w firmie pracują jeszcze dwie osoby. Łamacz damskich serc - Jerry Świstak, którego uśmiech powala niemal każdą przedstawicielkę płci pięknej oraz Zuza Swift - księgowa a zarazem najlepsza przyjaciółka szefowej. Razem tworzą zgrany team i mogą polegać na sobie niemal w każdej sytuacji. Sprawa ich firmy nieco się komplikuje, gdy otrzymują następne zlecenie. Jest o tyle dziwna, że dotyczy morderstwa a ich klient jest już w zaświatach... Zainteresowani? Mam nadzieję, że tak! Rozwiążcie razem z naszymi bohaterami tajemniczą sprawę, w którą zostali uwikłani... Dajcie się porwać tej intrygującej i niepowtarzalnej przygodzie! Wiele zwrotów akcji, odkrywanie poszczególnych elementów układanki, niespodziewane sytuacje i nieplanowane relacje... To wszystko czeka na Was właśnie w trakcie czytania!
Zastanawiam się, co mam Wam powiedzieć o tej książce. Z pewnością to, że przyszła do mnie w odpowiednim momencie. Wywoływała mnie ogromne podekscytowanie. Mimo że nie udawało mi się czytać ją każdego dnia, każdy z rozdziałów napawał mnie radością. Kiedy udało mi się przeczytać choć jeden, byłam dumna, ponieważ to oznaczało, że ponownie udało mi się zanurzyć w prawdziwie czytelniczej uczcie. Powiem Wam szczerze, że z chęcią bym obejrzała film na podstawie tej publikacji. Od pierwszych stron budziła we mnie zafascynowanie. Z racji tego, że tematyka jest dość oryginalna, uważam, że świetnie byłoby zobaczyć tę powieść na dużym ekranie. Ogromnie kibicuję Aurorce, aby tak się stało! Ponadto, może nie uwierzycie, ale jest to debiut literacki Autorki! W to również nie mogę uwierzyć! Ta powieść jest tak przemyślana i wyjątkowa, że można odnieść wrażenie, że Pisarka jest w wydawniczym świecie już od dawna. Z ogromną przyjemnością sięgnę po następne książki Autorki, bo już teraz wiem, że to będzie niezapomniana i wyjątkowa lektura.
Podsumowując. Czy polecam tę pozycję? ZDECYDOWANIE TAK! Dajcie się porwać tej historii!! Przenieście się na chwilę w świat, w którym choć na chwilę, możemy zapomnieć o tym co nas dręczy. Przy okazji będzie nutka adrenaliny, niebezpieczeństwa, odrobina miłości i całe pokłady przyjaźni! Warto zapoznać się z tą publikacją i całkowicie wciągnąć się w wykreowany przez Autorkę świat. Ogromnie się cieszę, że mogłam patronować tak wspaniałej pozycji. To dla mnie prawdziwa przyjemność i zaszczyt. Dlatego ogormnie dziękuję Autorce I Wydawnictwo Literackie Białe Pióro za zaufanie, współpracę oraz pamiątkowy egzemplarz. Polecam z całego ♥️ i przyznaję 10 ⭐️/10 📖😃
Wydawnictwo: Białe Pióro
Data wydania: 2025-05-15
Natalia Strągowska
"Od dawien dawna wiadomo, że zaraz po diamentach, najlepszym przyjacielem każdej kobiety są słodycze."