Clare i Dan to małżeństwo po przejściach. Ona wie o zdradach, on zostaje dla dzieci. Ponoć doznał olśnienia i chce ratować rodzinę.
Wyjeżdżają na rodzinne wakacje do willi we Włoszech. Nie są sami, ale z jego rodzicami.
Dołącza do nich jego młodszy brat wraz z nowo poślubioną żoną, co jest dla całej rodziny ogromnym szokiem.
Elle jest młoda, piękna, olśniewająca. Zupełne przeciwieństwo Clare, a do tego zna jej sekret.
Nowa członkini rodziny jest niebywałe beszczelna, narzuca swoje zdanie, poglądy, a nawet styl żywienia .
Czy życie Clare wkoncu wyjdzie na prostą? Czy teraz jej sekret jest zagrożony?
Początek książki nie jest zbyt pasjonujący. Poznajemy historię jakich wiele. Jednak im dalej tym ciekawiej. Sama zagadka i tytułowy sekret bardzo ciągnie, aby czytać dalej. Jeśli chodzi o postaci wykreowane przez autorkę są one ciekawe, ale i dosyć irytujące. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś robił sobie zdjęcia z moimi dziećmi i wstawiał na insta jako swoje. Do tego nikt z rodziny nie widzi w tym problemu. Czy to, że osoba, którą dopiero co poznaje moja rodzina mówi mi co mam jeść?
Jest trochę takich dziwnych sytuacji i zachowań, które autorka nam serwuje.
Podobało mi się miejsce i czas trwania akcji. Wakacje czas relaksu, a tu duszno i parno od intryg i tajemnic.
Mimo minusików polecam, bo historia jest świetnie wymyślona, a zakończenie zakręcone jakich mało.
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2021-07-14
Tytuł oryginału: Sister-in-law
Lukasz Turków
Thriller psychologiczny o idealnym życiu. I perfekcyjnych kłamstwach. Jak daleko się posuniesz, by chronić swoje idealne życie? Życie Marianne...
NIGDY NIE WIADOMO, CO NAPRAWDĘ DZIEJE SIĘ ZA ZAMKNIĘTYMI DRZWIAMI... Mój najdroższy syn, Sam, żeni się ze swoją ukochaną z dzieciństwa, a ja nie mogłabym...