ak wygląda nauka jazdy na rowerze Waszych maluchów? U nas, jak to w życiu, pełno wzlotów i upadków, ale grunt w tym, żeby wierzyć w siebie i się nie poddawać. Cieszę się, że ta pięknie zilustrowana książka porusza bliski nam temat, płynie z niej mądry przekaz, a w dodatku wpisuje się idealnie w to, co lubi mój miłośnik dinozaurów.
Czy znane są Wam te wydania o uczuciach od wydawnictwa Zielona Sowa?
Oprócz Zuchozaura, poznajemy też Babciozaura. Dzięki jej motywacji wnuczkowi nie brakuje siły do działania i nadziei w zwycięstwo w ważnym wyścigu. Zawody nie muszą być czystą konkurencją, ale też przyjemnością i mile spędzonym czasem.
Uroczym ilustracjom towarzyszy świetnie rymowany tekst, którego nie jest dużo, więc idealnie nada się do czytania młodszym przedszkolakom. Są nawet wyrazy dźwiękonaśladowcze jak Ziuu, Bam czy Bęc.
Kolejna część fantastycznej serii dla dzieci o odwadze i wytrwałości w dążeniu do spełnienia marzeń. Przełożona została doskonale przez Barbarę Supeł.
Cała kolekcja to duże barwne picturebooki w tekturowych okładkach, które będą ozdobą dziecięcych biblioteczek. Emocje i niektóre wyrazy wyróżniono i napisane są dużymi literami np. lęk czy pamiętaj, co budzi ciekawość czytelnika.
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2023-08-23
Tytuł oryginału: Wobblyzaurus
Justyna_M
Paplozaur ma DUŻO do powiedzenia na KAŻDY temat. Paplozaur wyrusza na leśną przygodę. I ma wiele do powiedzenia na ten temat... Aż tyle, że jego najlepszemu...
Skrytozaur Skryta kocha ciszę i spokój. Nie lubi tłumów i hałasu. Pewnego dnia rodzice urządzają w domu wielkie przyjęcie z tańcami i śpiewem. Ojej, co...