W ramach wyzwania książka religijna,1 pozycja na mojej półce to Życie Maryi Panny według objawień błogosławionej Anny Katarzyny Emmerich.Anna Katarzyna była niemiecką mistyczką ,naznaczoną stygmatami.Od 4 roku życie miała wizje,życia Zbawiciela.Została beatyfikowana przez Papieża Polaka w 2004 roku.Co ważne wizje Anny Katarzyny Emmerich ,są i pozostaną objawieniami prywatnymi,ponieważ jak uczy Katechizm Kościoła Katolickiego-to Chrystus jest pośrednikiem i pełnią całego Objawienia.Katolik nie ma obowiązku w nie wierzyć.Bł. Anna Katarzyna Emmerich opisuje życie Maryi począwszy,od przodków św Anny,poprzez jej rodzinę,narodziny Maryi,oddanie Jej na wychowanie do Świątyni.Czytamy tez,o młodości Józefa,poznanie Maryi-zwiastowanie,a także narodziny,dzieciństwo,śmierć i zmartwychwstanie Jezusa.Książkę zamyka rozdział o Wniebowzięciu Najświętszej Maryi Panny.Opis postaci,miejsc,wyglądu ludzi ,ich szat-drobne szczegóły związane z poszczególnymi wydarzeniami-dają cały i dokładny obraz życia,świętych ludzi-w świętych miejscach historii Naszego Zbawienia.
Informacje dodatkowe o Życie Najświętszej Maryi Panny:
Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Data wydania: 2008 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia
978-83-61060-25-3