Okładka książki - Jak uciszyć lęk i niechciane myśli

Jak uciszyć lęk i niechciane myśli

Dlaczego nasze myśli pędzą jak w kołowrotku, a umysł ani na chwilę nie pozwala odpocząć? I przede wszystkim: jak to zatrzymać?

„Nikt mnie nie rozumie!”, „Co oni sobie o mnie pomyślą?”, „Powinienem był...!” Czy ty także wciąż słyszysz w swojej głowie natrętne pytania, które nie dają ci spokoju i utrudniają codzienne funkcjonowanie? Wewnętrzny krytyk nie ustaje w osądach, ocenach, oskarżeniach, porównywaniu się do innych.

W tej książce dr Serge Marquis pokazuje, jak dostrzegać natrętne myśli i jak je powstrzymywać. Podpowiada praktyczne sposoby redukowania stresu, nauki myślenia wbrew utartym schematom i życia chwilą obecną.

Dzięki temu poradnikowi dowiesz się:

- jak przestać analizować każdą sytuację,

- jak wyciszyć głowę przed snem,

- jak radzić sobie z niską samooceną.

Znajdziesz tu także ćwiczenia na uspokojenie nerwów oraz skuteczne sposoby na zatrzymanie natłoku myśli.

Zatrzymaj kołowrotek myśli, odzyskaj kontrolę nad umysłem, bądź wolny od lęku i odzyskaj wewnętrzną równowagę

Serge Marquis lekarz i specjalista ds. zdrowia publicznego. Zajmuje się stresem, wypaleniem zawodowym oraz psychologią pracy.

Informacje dodatkowe o Jak uciszyć lęk i niechciane myśli:

Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2026-04-01
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Jak uciszyć lęk i niechciane myśli

Wrzuć na luz!. Jak poskromić i uspokoić swój umysł
Serge Marquis0
Okładka ksiązki - Wrzuć na luz!. Jak poskromić i uspokoić swój umysł

Masz w głowie chomika! Ten mały niewidzialny gryzoń w ułamku sekundy przyciąga całą twoją uwagę i rozpoczyna bieg w kołowrotku, aż całkowicie zamąci...

Opad
Opad