Okładka książki - Kroniki kota podróżnika

Kroniki kota podróżnika

Satoru staje przed najtrudniejszą decyzją w życiu - musi znaleźć nowy dom dla ukochanego kota. Zanim to zrobi, wyrusza z nim w podróż przez Japonię, odwiedzając dawnych przyjaciół i przemierzając miasta oraz prowincję. Wyprawa szybko okazuje się czymś więcej niż tylko poszukiwaniem opiekuna. To powrót do młodzieńczych marzeń, niewypowiedzianych słów i wyborów, które ukształtowały jego życie.

Narracja prowadzona z perspektywy kota nadaje opowieści lekkości i subtelnego humoru. Uważny koci narrator dostrzega więcej, niż ludzie chcieliby wyznać - widzi ich lęk, tęsknotę, miłość i samotność.

,,Kroniki kota podróżnika" to poruszająca historia o odpowiedzialności za tych, których kochamy. To książka o więzi, która nie kończy się wraz z rozstaniem, oraz o tym, że czasem największym aktem miłości jest pozwolić komuś odejść.

Międzynarodowy bestseller i hit niezależnych księgarń - ,,Kroniki kota podróżnika" oczarowały czytelników na całym świecie.

Informacje dodatkowe o Kroniki kota podróżnika:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-06-03