Okładka książki - Muszę cię odnaleźć

Muszę cię odnaleźć

Jedna wędrówka, wiele odmienionych serc. Opowieść, która zostanie z Tobą na długo!

Ingrid wyrusza w daleką podróż, aby odwiedzić brata. Towarzyszy jej Roshi, ukochany golden retriever. Niestety, wybuchające fajerwerki sprawiają, że pies wpada w panikę i ucieka. Po całonocnych poszukiwaniach Ingrid traci nadzieję na odzyskanie przyjaciela.

Tak zaczyna się wzruszająca opowieść o przyjaźni, nadziei i wierności widziana z perspektywy Roshiego. Ten niezwykły pies odmienia życie spotykanych po drodze ludzi. Każdy, kto z nim przebywa, doświadcza czegoś wyjątkowego. Czyżby Roshi miał moc przekazywania szczególnej siły?

Ze wsparciem napotkanych po drodze osób i zwierząt, wiedziony gwiazdami i ogromną tęsknotą, Roshi udowadnia, że warto podjąć trud w poszukiwaniu tego, co dla nas ważne.

Trudna droga potrafi odsłonić w nas to, co najprawdziwsze.

Nie tylko dla miłośników psów - ale dla każdego, kto marzy o przemianie!

Opowieść o wiecznej przyjaźni między człowiekiem i psem oraz o długiej podróży po świecie żywych, o tym, jak pies, próbując wrócić do domu, uratował po drodze wiele dusz, na zawsze pozostawiając po sobie ślad.

Informacje dodatkowe o Muszę cię odnaleźć:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2025-06-18
Tytuł oryginału: EL PERRO QUE SEGUÍA LAS ESTRELLAS

Tagi: Współczesna proza literacka

Kup książkę Muszę cię odnaleźć

Muszę cię odnaleźć - opinie o książce

Przed Ingrid długa droga. Pragnie odwiedzić brata, który jest daleko. Jednak nie będzie w tej podróży sama, a przynajmniej takie były plany. Ma jej towarzyszyć Roshi, jej ukochany pies rasy golden retriever. Niestety, dzieje się coś, co sprawia, że zostają rozdzieleni. Wybuchają fajerwerki, a piesek wpada w panikę i ucieka. Kobieta intensywnie go szuka, jednak im dłużej to trwa, tym ma mniejszą nadzieję, że to się uda. Również Roshi próbuje odnaleźć drogę do domu. Czy mu się uda? Czy się odnajdą? Kogo Roshi spotka po drodze? Jakie przeżyje przygody?

Ta książka była po prostu świetna. To opowieść o przyjaźni, nadziei i wierności, a wszystko z perspektywy Roshiego. To nie jest zwykły pies, o czym przekonują się ludzie, których spotyka po drodze. Doskonale się bawiłam podczas czytania, to była bardzo emocjonująca przygoda.
Akcja sprawnie poprowadzona, ze zwrotami, które mnie potrafiły zaskoczyć. Książkę czytało się szybko, a podczas czytania towarzyszyło mi wiele emocji, które pozostały ze mną jeszcze na długo po jej skończeniu.

Bohaterowie ciekawi, dobrze wykreowani, wywołujący emocje w czytelniku. Moim zdaniem zdecydowanie warto ich poznać i to bardzo blisko.

„Muszę cię odnaleźć” to wspaniała historia o przyjaźni, nadziei i wierności. Zdecydowanie warto ją przeczytać. Ze swojej strony polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Avatar użytkownika - zaczytania
zaczytania
Przeczytane:2025-08-10,

Takie historie jak tak zawsze mnie wzruszają. No bo ja Was proszę — gubi się pies, który kocha swoją właścicielkę, ona robi wszystko, aby go odnaleźć, ale bezskutecznie — jak nie uronić łzy przy takiej książce?

Anna Sólyom napisała opowieść, z której bije mnóstwo ciepła i takiego czystego dobra. To książka — plasterek. Udowadnia, że wsparcie, empatia i nadzieja mogą czynić cuda. To też historia o prawdziwej przyjaźni między zwierzęciem a człowiekiem oraz o tym, że obecność futrzastego towarzysza potrafi być lekarstwem na wiele życiowych dolegliwości.

Ingrid i jej najukochańszy pies rasy Golden Retriever, Roshi wyruszają w odwiedziny do brata kobiety. Czeka ich niemal 1700 mil podróży. Będąc na miejscu, Ingrid postanawia udać się na pokaz fajerwerków, a Roshiego zostawia w domu brata. Pies za wszelką cenę chce się wydostać, aby odnaleźć swoją panią. Kiedy czworonóg jest już na wolności, rozpoczyna poszukiwania Ingrid, ale wybuch fajerwerków sprawia, że pies wpada w panikę i ucieka. Od tego momentu zaczyna się długa podróż Roshiego do domu oraz rozpacz Ingrid po stracie przyjaciela.

Historię Roshiego poznajemy nie tylko z perspektywy osób, które spotyka na swojej drodze, ale też z jego własnej. Autorka świetnie zobrazowała to, co może dziać się w głowie zagubionego zwierzęcia, a co więcej — zamieściła w treści artykuły z gazet, w których można przeczytać wspomnienia ludzi, którzy spotkali na swojej drodze Roshiego.

Roshi to niezwykły pies. Był pomocną łapą dla każdej napotkanej na swojej drodze osoby i tym samym zajął w ich sercach wyjątkowe miejsca. Wszędzie gdzie tylko się pojawił, niósł dobro i zostawiał ludzi z poczuciem spokoju i nadziei.

Piękna i poruszająca historia, nie tylko na psiarzy, bo ja, kociara totalnie jestem nią zauroczona.

Kocia kawiarnia
Anna Sólyom0
Okładka ksiązki - Kocia kawiarnia

Nie potrzebujesz siedmiu żyć. Możesz być szczęśliwy w tym! Nagore po raz kolejny znajduje się na życiowym zakręcie. Nie ma oszczędności, pomysłu na siebie...