Okładka książki - Sangariel: zew księżyca

Sangariel: zew księżyca

Tom 1 cyklu Sangariel

Elektra kochała służbę. Adrenalinę. Dyscyplinę. Poczucie sensu.
Mimo że wojna zostawiła w niej coś, czego nie można uciszyć.
W czasie pełni rzeczywistość pęka w sposób, którego nie da się cofnąć. Pani major zna smak walki i ciszę po niej. Nie wie tylko, dlaczego z jednego księżyca zrobiły się dwa.

Świat, do którego trafia, nie zna litości. Wampiry rządzą tu nocą, wilkołaki rywalizują o terytorium, a sangariel – żywe źródła mocy – prawie wyginęły. Jedna z ostatnich to Elektra.
Dla wilkołaków jest szansą na odzyskanie równowagi.
Dla wampirów – kluczem do władzy.
Dla wszystkich zaś stanowi zagrożenie.

Gdy rozpoczyna się polowanie, kobieta musi zdecydować, czy pozwoli, by ten świat ją ujarzmił, czy pokaże, czym naprawdę jest walka.

Informacje dodatkowe o Sangariel: zew księżyca:

Wydawnictwo: b.d

Opinie o książce - Sangariel: zew księżyca

Avatar użytkownika - olilovesbooks2
olilovesbooks2
Przeczytane:2026-03-28, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2026, Mam,
*współpraca reklamowa* Wiecie, że lubię fantasy? Na pewno wiecie, choć ostatnio narzekałam na ten gatunek, i miałam się już poddać, to cieszę się że tego nie zrobiłam, bo na nowo poczułam tą moją nieskończoną miłość do tego gatunku. Przy tego typu książkach najczęściej pada pytanie czy wolisz wampiry czy wilkołaki? Jednak istnieje spora liczba ludzi, w tym ja, którzy nie potrafią się zdecydować, a ta książka moim zdaniem jest właśnie dla nich. Książka zachwyca nie tylko magiczną okładką ale równie magicznym wnętrzem, które rzuca nowe światło na fantastykę. Elektra to kobieta mocno związana z wojskiem, to było dla niej coś co było nie tylko pasją ale i sensem życia. Ostatnia akcja jednak zmieniła wszystko, a poraniona kobieta na nowo musi nauczyć się żyć. W czasie zwykłego spaceru po lesie, przy pełni księżyca jej rzeczywistość pęka, a pani major trafia do niezwykłego świata, świata z dwoma księżycami, gdzie od wieków trwa wojna pomiędzy wilkołakami a wampirami. Z czasem kobieta odkrywa, że nie jest zwykłym człowiekiem, ale należy do niemal wyginiętego gatunku sangariel, a przez to staje się też kluczowym elementem wojny. Przeznaczeniem kobiety jest uratować ten świat lub sprowadzić na niego zgubę, jednak nikt nie przewidział tego, że pani major będzie działała na własnych zasadach. To nie było moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, ale po raz kolejny udało się jej mnie zaskoczyć. Dała mi wspaniałą historię, która połączyła
Spokój nie należy się żywym
Kamila Szczepańska-Górna0
Okładka ksiązki - Spokój nie należy się żywym

Kontynuacja „98% Klary” Seryjny czy płatny morderca – którego wolisz spotkać na swojej drodze? Między kłamstwem a prawdą. Bólem i...

98% Klary
Kamila Szczepańska-Górna0
Okładka ksiązki - 98% Klary

Poza dobrem i złem.Życiem i śmiercią.Moralnością. Thriller psychologiczny i powieść obyczajowa. Klara, młoda, zdolna programistka, dalej wiodłaby nudne...

Opad
Opad