Okładka książki - Życie, jakiego pragniesz

Życie, jakiego pragniesz

Brianna Wiest - autorka bestselleru ,,101 lekcji, które zmienią twój sposób myślenia" powraca z nową, inspirującą książką!

Po drugiej stronie codzienności, którą starasz się jakoś ogarniać, po drugiej stronie bólu, który wydaje się nigdy nie odpuszczać, po drugiej stronie wszystkiego, co zmuszasz się dźwigać - czeka życie.

Życie, w którym nie paraliżują cię lęki, lecz inspiruje wizja. Życie, w którym naprawdę żyjesz, a nie tylko czekasz, by zacząć żyć. Życie, które naprawdę jest twoje. Życie, jakiego pragniesz.

To przewodnik po odkrywaniu odwagi, podejmowaniu decyzji w zgodzie z własnym wnętrzem i budowaniu życia, które naprawdę odzwierciedla to, kim jesteś.

To książka dla każdego, kto pragnie przestać czekać i zacząć żyć naprawdę.

Brianna Wiest od lat porusza miliony czytelników na całym świecie swoimi szczerymi tekstami o emocjach, wewnętrznej przemianie i życiu w zgodzie z sobą.

Informacje dodatkowe o Życie, jakiego pragniesz:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2026-03-04
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: The Life That's Waiting

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Kup książkę Życie, jakiego pragniesz

Życie, jakiego pragniesz - opinie o książce

Życie, jakiego pragniesz to przede wszystkim poradnik, który skupia się na pracy nad sobą, emocjach i sposobie myślenia. Brianna Wiest w bardzo przystępny, ale jednocześnie trafiający w punkt sposób pokazuje, jak często sami blokujemy się przed zmianą – przez lęk, przyzwyczajenia i odkładanie życia „na później”. Książka prowadzi przez tematy związane z samoświadomością, odwagą w podejmowaniu decyzji i budowaniem życia w zgodzie ze sobą, bez ciągłego dostosowywania się do oczekiwań innych.

Najmocniej wybrzmiewa tu motyw zmiany i wychodzenia z własnych ograniczeń – nie spektakularnych, nagłych rewolucji, ale małych kroków i decyzji, które realnie wpływają na codzienność. Autorka dotyka też problemów takich jak brak pewności siebie, życie w trybie „przetrwania”, wewnętrzny chaos czy poczucie utknięcia. Wszystko to opisane jest w sposób bardzo emocjonalny, ale jednocześnie uspokajający – bez oceniania, bardziej jako zaproszenie do refleksji.

Ta książka może wywoływać całą gamę emocji: od poruszenia i refleksji, przez chwilowe poczucie niewygody, aż po motywację i ulgę. Dla jednych będzie impulsem do działania, dla innych spokojnym przypomnieniem, że zmiana jest możliwa, nawet jeśli nie od razu. Najlepiej sprawdzi się u osób, które czują, że chcą coś w swoim życiu uporządkować, ruszyć z miejsca albo po prostu lepiej zrozumieć siebie i swoje schematy.

To bardzo spokojny, ale jednocześnie mocno „pracujący w głowie” poradnik, który zostaje z czytelnikiem na dłużej. Dobrze się go czyta powoli, wracając do fragmentów i odnosząc je do własnych doświadczeń. Warto po niego sięgnąć, jeśli szuka się czegoś, co nie tylko inspiruje, ale też realnie skłania do zatrzymania się i spojrzenia na swoje życie z innej perspektywy.

Przyznam się wam, że na początku byłam ogromnie zaskoczona tak niską punktacją tej książki. Jednak początkowy szok minął, kiedy zdałam sobie sprawę, że grono osób nie rezonuje na pewnym poziomie zrozumienia, nie zna wprowadzanych zmian czy swojego paradygmatu, więc w sumie miało prawo ocenić ją na poziomie, który jest im znany. Dlatego mówi się, aby każdą książkę czytała osoba, która po pierwsze lubi ukazywane treści, a po drugie, która nie tylko zna ale i rozumie ukazaną tematykę.
Doszłam też do wniosku, że jest to wersja profesjonalna ukazania jak działa zmiana naszego życia, więc przypominając sobie siebie i poziom mojego rozwinięcia myślowego choćby dwa lata temu, też mogłabym uznać ją jako mniej dla mnie zrozumiałą. Wpierw poleciła bym poradnik o poznaniu swoich emocji, zrozumieniu siebie, akceptacji siebie, chęci zmiany swojego sposobu myślenia za pomocą dobra, co pięknie czyni pani Anna H Niemczynow a później pani Ewa Woydyłło i dopiero sięgnięcie po nieopisanie mądrą i konkretną Briannę Wiest, która po przejściu wcześniejszych etapów nauki, pokazuje jak prosto można przejść przez sytuacje, które nas ranią. Dlatego tak, teraz będąc obiektywną, nie każdy mógł zrozumieć mądrość, która jest tu opisana.
Autorka skupiła się tutaj na ważnych emocjach, które w negatywnej odsłonie oddziałują na nas destrukcyjnie. Cokolwiek tu nie opisała, poddała to pod zrozumienie naszego problemu. Często bowiem grono emocji nas przytłacza, gdyż nie widzimy pola manewru wyjścia z tej sytuacji. Każdy psychoterapeuta powie wam, że aby rozwiązać problem, należy go wpierw zrozumieć. Jak wiadomo nasza opatrzność ma dla każdego człowieka na świecie plan doskonały, stworzony pod nasz najwyższy potencjał, tylko musimy zostać przygotowani, by tą absolutność w sobie odkryć.
,,Na twojej drodze stają osoby, które pokazują ci, co się stanie, jeśli pójdziesz dalej i takie, które pokazują, co się stanie, jeśli się poddasz."
To był dla mnie mega wartościowy cytat, gdyż po przemyśleniu jego muszę przyznać mu całkowitą rację. Dlatego mówi się, że ludzie w naszym otoczeniu są naszymi odbiciami. Można mieć marzenie i poddać się wierząc, że nie mamy tego i tamtego do jego osiągnięcia. Jednak możemy też pójść dalej, co będzie niewygodne i niekomfortowe, ale tylko takie uczucia pokazują, że poruszamy się do przodu. Czy poczekamy rok, dwa, czy dziesięć, ten sam krok w przód będzie równie silnie niekomfortowy jak kiedyś. Wszystko co znajome pokazuje, że stoimy w miejscu. Wszystko co nas przeraża, czego się boimy, co jest dla nas niewygodne, pokazuje, że idziemy na przód. To tylko emocje, tak jak ręka prawa i lewa. Jedną robi się coś wygodniej, drugą już nie. Strach nigdy nie był naszym wrogiem, tak samo jak ból zęba. Boli, bo coś nowego się dzieje. Strach na nas wchodzi, bo podążamy drogą gdzie jeszcze nie byliśmy, to wszystko:-)
Ten poradnik w wersji profesjonalnej jest utworzony w ramach pomocy, której przy określonych sytuacjach potrzebujemy. Mamy tu zrozumienie negowania siebie, kiedy uważamy, że nie zasługujemy na szczęście. Coś na zranione uczucia i odejścia kogoś bliskiego. Rozwinięcie tematu dlaczego niektórzy ludzie nie są mili. Co zrobić, kiedy nic nam nie wychodzi, kiedy nie czujemy się dobrze w danym miejscu, kiedy plany na życie pokazują, że należy je zmienić, kiedy porównujemy się z innymi, kiedy obchodzi nas zdanie innych, kiedy nie czujemy się kochani, kiedy nie wiemy czego chcemy, kiedy mamy złe myśli, co zrobić, kiedy trzeba coś zapomnieć, jak postępować kiedy tracimy nadzieję, kiedy wahamy się w swoich wyborach i jeszcze kilkanaście innych spraw, które w naszym życiu i naszym przekonaniu są na nie. Dla mnie to ogromnie wartościowa pozycja, bo w spisie można przejść do problemu, który nas dotyczy, poddać go zrozumieniu i za pomocą porad zmniejszeniu go na tyle, że z czasem nie będzie już tak przeszkadzał naszemu pójściu w przód. Nie wyobrażam sobie jej nie polecić!!!

Avatar użytkownika - monikaswiatek
monikaswiatek
Przeczytane:2026-05-17,

„Życie jakiego pragniesz” autorstwa Brianny Wiest to inspirujący przewodnik dla osób, które czują, że utknęły między codziennym przetrwaniem a prawdziwym życiem, którego głęboko pragną. Autorka po raz kolejny sięga po temat wewnętrznej przemiany, zachęcając czytelników do zatrzymania się, wsłuchania w siebie i świadomego budowania rzeczywistości zgodnej z własnymi wartościami.

Największym atutem książki jest jej emocjonalna szczerość i umiejętność trafnego nazywania doświadczeń, które dla wielu osób pozostają trudne do uchwycenia. Brianna Wiest przypomina, że życie, którego pragniemy, nie zaczyna się w idealnym momencie, lecz w chwili, gdy decydujemy się przestać czekać i zacząć działać w zgodzie ze sobą.

Autorka prowadzi czytelnika przez refleksje dotyczące odwagi, podejmowania decyzji oraz uwalniania się od ograniczających przekonań. Jej styl jest ciepły, empatyczny i bardzo osobisty, dzięki czemu książka sprawia wrażenie rozmowy z kimś, kto rozumie nasze wątpliwości i potrafi dodać otuchy.

„Życie jakiego pragniesz” to lektura dla tych, którzy chcą przestać funkcjonować na autopilocie i zacząć budować życie w zgodzie ze swoim wnętrzem. To książka pełna nadziei, delikatnej motywacji i przypomnienia, że prawdziwa zmiana zaczyna się od decyzji, by zaufać sobie i własnej drodze.

Avatar użytkownika - ejotek
ejotek
Przeczytane:2026-05-03, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,

Brianna Wiest, autorka bestsellerowych książek o rozwoju osobistym, wraca z inspirującą opowieścią o zmianie, odwadze i świadomym życiu.

„Życie, jakiego pragniesz” to poradnik dla każdego, kto czuje, że utknął w miejscu i chce coś zmienić – bez presji, ale z większą uważnością na siebie. Autorka w prosty i przystępny sposób pokazuje, jak odejść od działania pod wpływem lęku i zacząć budować życie w zgodzie ze swoimi potrzebami.

To książka pełna krótkich, trafnych refleksji, które zostają z czytelnikiem na długo i mogą stać się impulsem do realnej zmiany.

Avatar użytkownika - Poczytajzemna
Poczytajzemna
Przeczytane:2026-03-23, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,

Czy naprawdę żyjemy… czy tylko odhaczamy kolejne dni, licząc, że „kiedyś” wszystko się ułoży? Ile razy odkładamy siebie na później, tłumacząc się zmęczeniem, strachem albo zwykłym „jeszcze nie teraz”? To właśnie te pytania uderzają najmocniej, kiedy czyta się książkę "Życie, jakiego pragniesz" autorstwa Brianna Wiest. To nie jest lektura, którą się tylko czyta. To taka, którą czyta się tylko dla siebie.

Sięgnęłam po tę książkę nieprzypadkowo. Znałam już wcześniejsze teksty autorki, szczególnie "101 lekcji, które zmienią twój sposób myślenia", i wiedziałam, że potrafi trafiać w czułe punkty. A ja chyba właśnie tego potrzebowałam... zatrzymania, refleksji i czegoś, co pozwoli mi poukładać myśli. Okładka przyciąga spokojem i obietnicą zmiany, a opis… no cóż, brzmi jak obietnica życia, na które wielu z nas wciąż czeka.

Ta książka to nie jest typowy poradnik z listą zadań do odhaczenia. To zbiór refleksji, esejów i przemyśleń, które prowadzą nas w głąb siebie. Autorka nie daje gotowych odpowiedzi, a raczej zadaje pytania, które potrafią zatrzymać na dłużej. Bo o czym tak naprawdę jest ta książka? O odwadze. O decyzjach. O tym, by w końcu przestać żyć „na przeczekanie” i zacząć żyć naprawdę.

Najbardziej poruszyły mnie momenty, w których autorka mówi o lęku... tym cichym, który siedzi gdzieś z tyłu głowy i skutecznie blokuje nasze działania. Zadaje pytania, które nie dają spokoju.
Czy to naprawdę Twoje marzenia, czy może cudze oczekiwania?
Czy boisz się porażki… czy może tego, że naprawdę możesz się udać?

I nagle okazuje się, że odpowiedzi wcale nie są takie oczywiste.
Ogromnym atutem tej książki jest jej autentyczność. Brianna Wiest pisze tak, jakby siedziała obok i spokojnie tłumaczyła, że nie musisz być idealna. Że możesz się pogubić. Że możesz zaczynać od nowa, nawet jeśli robisz to już setny raz.

Nie znajdziesz tu schematów ani sztywnych zasad. Znajdziesz za to przestrzeń do zatrzymania się i zadania sobie ważnych pytań. To książka, do której się wraca zawsze wtedy, kiedy najbardziej tego potrzebujesz.

Najbardziej spodobało mi się to, że ta książka niczego nie narzuca. Ona daje wybór. Pokazuje, że życie, jakiego pragniemy, nie jest gdzieś daleko, lecz ono zaczyna się dokładnie tu, gdzie jesteśmy. W naszych decyzjach. W naszej odwadze. W tym, czy w końcu zdecydujemy się być sobą.

Czy polecam? Z całego serca. Ale pod jednym warunkiem... że jesteś gotowa spojrzeć na swoje życie trochę głębiej. Bo to nie jest książka, którą się „przerabia”. To książka, którą się przeżywa.

Avatar użytkownika - czytanienaplatan
czytanienaplatan
Przeczytane:2026-03-13, Ocena: 5, Przeczytałam,

Czy zdarza Wam się zatrzymać w codziennym biegu i zadać sobie pytanie, czy życie, które jest Waszym udziałem, jest faktycznie tym, którego pragniecie? A może macie wrażenie, że wciąż tkwicie w oczekiwaniu, że to prawdziwe życie, które czeka gdzieś za rogiem w końcu się zacznie?

Jeśli na któreś z tych pytań odpowiedzieliście twierdząco, być może warto sięgnąć po najnowszy poradnik Brianny Wiest „Życie, jakiego pragniesz”. To już dziewiąta książka autorki, ale moje pierwsze z nią spotkanie. Nie ukrywam, że informacje o milionach sprzedanych egzemplarzy i tłumaczeniach na 40 języków zrobiły na mnie wrażenie. Czy po lekturze i ja uległam temu fenomenowi? Nie do końca, ale zacznę od tego, co mi się w tej pozycji spodobało.

To zdecydowanie lekka gabarytowo książka, podzielona na krótkie rozdziały nazwane od emocji lub lęków, które targają nami na różnych etapach życia. Autorka skraca dystans, zwracając się bezpośrednio do nas, co buduje więź i sprawia, że w swoich problemach nie czujemy się osamotnieni. Bardzo doceniam też fakt, że każdy rozdział kończy się jedną konkretną myślą, którą można potraktować jako własne motto na dany dzień czy tydzień.

Autorka we wstępie radzi, by traktować ten poradnik jak „encyklopedię uczuć” i wyciągać z niej to, co jest nam akurat potrzebne, a odkładać to, co nam nie służy. I to jest świetna wskazówka! Warto czytać tylko te fragmenty, które w danym momencie dotykają nas najmocniej. Paraliżuje Was strach? Idźcie do odpowiedniego rozdziału. Doskwiera Wam samotność? Wybierzcie właściwy temat. Dzięki temu unikniecie poczucia powtarzalności treści i weźmiecie dla siebie to, co w danej chwili dla Was najcenniejsze.

Muszę jednak zaznaczyć, że lektura wymaga sporego skupienia. Autorka pisze kwiecistym, momentami wręcz górnolotnym językiem. W tej gęstwinie słów zdarzało mi się zgubić sens lub poczuć lekkie przytłoczenie formą. Niektóre sformułowania wydawały mi się niejasne, inne z kolei ocierały się o banał. To jednak mój bardzo subiektywny odbiór, być może ten styl trafi właśnie do Waszej wrażliwości.

Co jednak we mnie zostało? Najbardziej uderzyło mnie podejście do porównywania się z innymi. Autorka stawia trafną tezę, że jeśli nasze życie naprawdę nam wystarcza i jesteśmy w nim „obecni”, po prostu nie mamy bodźca, by sprawdzać, czy trawa u sąsiada jest bardziej zielona. Własne doświadczenia pochłaniają nas wtedy wystarczająco mocno.

Moim ulubionym cytatem stały się słowa:
„To, czego najbardziej pragniesz, to nie to, co znajdziesz, lecz to, co zbudujesz”.

Mimo że styl Brianny Wiest nie do końca do mnie przemówił, to doceniam tę lekcję, że szczęście to proces i praca, a nie nagroda, która czeka gdzieś na odkrycie. To nie jest książka na raz do kawy. To raczej towarzysz podróży, do którego warto wrócić w gorsze dni, gdy po prostu potrzebujemy zrozumienia.

Avatar użytkownika - Zfascynacjaoksia
Zfascynacjaoksia
Przeczytane:2026-05-20, Ocena: 6, Przeczytałam,

,,Życie, jakiego pragniesz" to niezwykle inspirujący poradnik psychologiczny Brianny Wiest, który mimo niewielkiej objętości, wyróżnia się naprawdę imponującym ładunkiem emocjonalnym oraz refleksyjnym. To nie tylko wyjątkowy zbiór głębokich myśli, medytacji, które pomogą przełamać wewnętrzne blokady, ale przede wszystkim, pomocna dłoń, ucząca, jak świadomie budować własny los, zgodnie z własnymi wartościami i oczekiwaniami.

Cóż to był za lektura! Niesamowita, skłaniająca do głębszej refleksji, a także do zatrzymania się i otwarcia umysłu, przybierająca formę metafizycznej podróży, z jakiej powraca się zupełnie odmienionym, spokojnym i świadomym! Ścieżka ku osiągnięciu spełnienia, ku byciu szczęśliwszym nie jest zadaniem prostym, wymaga od nas pracy i podjęcia pewnych decyzji, a jednak jej owoce będą najwspanialszą nagrodą.

Bezsprzecznie, ta wspaniała pozycja może nam służyć jako uczuciowe pogotowie w momentach lęku, zwątpienia oraz rozmaitych emocjonalnych huśtawek. Rozdziały są krótkie i przyjmują formę konkretnych drogowskazów, dlatego nie trzeba czytać książki od deski do deski, można odnaleźć fragment przeznaczony dotykającemu nas aktualnie problemu. Co ważne, wszystkie teksty są nadzwyczaj empatyczne, mają kojący wydźwięk, dzięki czemu służą niczym balsam na pokiereszowaną duszę. Brianna Wiest uświadamia również na każdym kroku, że zagubienie czy wypalenie to naturalne etapy rozwoju, a nie dowód na życiową porażkę. Czasem musi być trudniej, gorzej, bo tylko w ten sposób dojdziemy do upragnionego celu, dlatego dyskomfort należy zaakceptować. Nie jest on z pewnością powodem do smutku czy zwątpienia w siebie.

,,Życie, jakiego pragniesz" to cenny drogowskaz, zachęcający do wprowadzenia drobnych zmian, które z czasem przyniosą ogromne efekty. Nie tylko pokazuje, jak dokonać natychmiastowej zmiany krzywdzącej perspektywy, ale też uczy, jak skutecznie pracować ze swoim wewnętrznym krytykiem i zatrzymać niszczące schematy myślowe. Ta wyjątkowa pozycja to moim zdaniem lektura obowiązkowa! Nadzwyczaj wartościowa, motywująca, otulająca i skłaniająca do głębokiej zadumy oraz ważnych zmian! Polecam?

"Życie, jakiego pragniesz" jest książką wpisującą się w nurt poradników rozwojowych, ale napisanych w sposób bardziej emocjonalny. Jest rozmową o zmianie życia, o pragnieniu ulgi, o potrzebie, żeby ktoś wreszcie powiedział: "to, co czujesz, ma sens" i jednocześnie "możesz być kimś innym, jeśli tylko wystarczająco mocno w to uwierzysz". Brianna Wiest buduje tekst na delikatnym napięciu między pocieszeniem a obietnicą transformacji - i to napięcie jest jednocześnie siłą i ograniczeniem tej publikacji.

Najbardziej charakterystyczne jest tu przesunięcie akcentu z działania na przesunięcie akcentu z działania na świadomość. Autorka konsekwentnie sugeruje, że zmiana życia nie zaczyna się od struktury, planu czy dyscypliny, lecz od "przełączenia" wewnętrznego sposobu myślenia. W tym sensie książka wpisuje się w nurt popularnej literatury samopomocowej, która psychologizuje rzeczywistość do granic metafory: życie staje się projekcją stanu umysłu, a problemy - efektem błędnych przekonań.

Ten zabieg działa na poziomie emocjonalnym, ale bywa intelektualnie ryzykowny. Świat przedstawiony przez Wiest jest światem, w którym niemal wszystko podlega wewnętrznej reinterpretacji - cierpienie staje się "sygnałem", stagnacja "zaproszeniem do zmiany" , a lęk "dowodem na potencjał". Taka narracja daje poczucie sensu, ale jednocześnie spłaszcza złożoność doświadczenia. Niektóre realne ograniczenia życia - ekonomiczne, społeczne, psychiczne - zostają przesunięte na drugi plan, jakby były jedynie tłem dla pracy nad sobą.

Styl książki wzmacnia ten efekt. Jest fragmentaryczny, aforystyczny, zbudowany z krótkich, mocnych zdań, które mają działać jak impulsy. To forma, która sprzyja podkreślaniu i zapamiętywaniu, ale rzadko prowadzi do pogłębionej refleksji. W efekcie tekst nie tyle rozwija myśl, co ją wielokrotnie przetwarza, obracając w różnych wariantach to samo przesłanie: "możesz zmienić swoje życie, jeśli zmienisz siebie".

W tym miejscu pojawia się kluczowy paradoks książki. Z jednej strony zachęca do autentyczności i "powrotu do siebie", z drugiej - bardzo silnie modeluje, czym ta autentyczność powinna być: spokojna, świadoma, uporządkowana, "przebudzona". To nie jest neutralny obraz wewnętrznej wolności, lecz dość wyraźnie zarysowany ideał psychologiczny. Czytelnik otrzymuje więc nie tylko zaproszenie do zmiany, ale też subtelny wzorzec tego, jak ta zmiana powinna wyglądać.

Mimo tych ograniczeń książka ma swoją funkcję kulturową. Jest symptomem epoki, w której introspekcja stała się formą codziennej pracy nad sobą, a emocje - materiałem do zarządzania. Wiest nie tyle wymyśla nową filozofię życia, co porządkuje istniejące już pragnienia: spokoju, sensu, poczucia sprawczości. Dlatego jej tekst trafia - nie dlatego, że jest odkrywczy, ale dlatego, że jest rozpoznawalny.

"Życie, jakiego pragniesz" nie jest książką o zmianie życia, lecz o potrzebie wiary w możliwość zmiany. Jej siła leży w emocjonalnej rezonansowości, nie w intelektualnej precyzji. Można ją czytać jak zwierciadło współczesnej wrażliwości - odbija pragnienie kontroli nad własnym losem, ale jednocześnie upraszcza warunki, w których ten los się kształtuje.

Po drugiej stronie codzienności, która wydaje się przygniatać i bólu, który wydaje się, że nie ma końca, po ciemniej stronie życia jest prawdziwe życie pełne radości i spełnienia.
Wszak istnieje życie, które nie jest przesiąknięte lękami, ale wizją dobrej przyszłości. Życie, w którym czujesz się, że możesz więcej.  Życie, jakiego pragniesz to książka, która pokazuje, że warto pokusić się o odwagę zmiany stylu życia. To poradnik dla każdego, kto pragnie żyć pełną piersią.
Lubię sięgać po poradniki i zawsze mam wielką nadzieję, że czegoś nowego się z nich nauczę. Zazwyczaj tak właśnie jest... Jednak nie w tym wypadku, bo Życie, jakiego pragniesz to kompletnie lanie wody. Nie znajdzie się tutaj konkretnych porad, ale same banały, które niekoniecznie coś wniosą do życia. Owszem niektóre zdania mogą trafić na odpowiedni grunt, ale całość poszczególnego rozdziału-porady jest trudna do zrozumienia a czasami wręcz nużąca. W gęstwinie słów trudno znaleźć konkretu czy punk zaczepienia, który może stać się kamieniem węgielnym zmian. Niestety, ale to nie jest typowy lekki i zrozumiały poradnik. Szczerze to niniejsza pozycja nic nie wniosła do mojego życia. Jej lektura szła mi niczym po grudzie. Niestety, ale to jedna z najsłabszych poradników, jakie kiedykolwiek czytałam.

Ceremonia: Powrót do siebie
Brianna Wiest0
Okładka ksiązki - Ceremonia: Powrót do siebie

ŻYCIE, KTÓREGO PRAGNIESZ, CZEKA NA CIEBIE PO DRUGIEJ STRONIE LĘKU, KTÓREGO UNIKASZ. Ceremonia nie polega na świętowaniu kamienia milowego; chodzi o...

101 cytatów, które zmienią twój sposób myślenia
Brianna Wiest0
Okładka ksiązki - 101 cytatów, które zmienią twój sposób myślenia

Uczyń ze swojego życia bezpieczną przystań, do której mają wstęp tylko ci, którzy potrafią się troszczyć, słuchać i tworzyć więzi. Inspirująca książka...