Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 222631 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

14 LISTOPADA 2004
Gorące kolacje
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Kolacja coraz częściej staje się jedynym posiłkiem w ciągu dnia, do którego siada się bez pośpiechu. Można ją celebrować, a nawet poświęcić nieco więcej uwagi na jej przygotowanie, niż innym posiłkom. Często... czytaj dalej

01 LISTOPADA 2004
Świat na talerzu
Beata Pawlikowska Wydawnictwo: Burda Książki

Zbiór fascynujących opowiadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeść w odległych... czytaj dalej

01 STYCZNIA 2004
Dzikie rośliny jadalne. Polski Przewodnik Survivalowy
Łukasz Łuczaj Wydawnictwo: inne

Książka zawiera informacje na temat wszystkich potencjalnie jadalnych roślin Polski, w sumie ponad tysiąca gatunków. Większość z nich autor książki jadł osobiście. Szczególnie cenne są też mało... czytaj dalej

Potrawy z warzyw
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Bogactwo i różnorodność na rynku warzyw skłania do inwencji kulinarnych. Dania, których podstawą są jarzyny, ze względu na walory odżywcze należą do najbardziej prozdrowotnych potraw. Lekkostrawne, sycące i... czytaj dalej

09 MAJA 2003
Vinum sacrum et profanum
Eugeniusz Kabatc Wydawnictwo: Iskry

W książce autor prezentuje historię wina, jego gatunków i regionów, z których pochodzą te najsłynniejsze. Obok tego wskazuje walory zdrowotne, towarzyskie i kulturowe wina.... czytaj dalej

01 STYCZNIA 2003
Szybko i smacznie
oprac. Antje Gruner Wydawnictwo: inne Tom 0 cyklu: Smaczna kuchnia

Przepisy na potrawy z najbardziej lubianych i najpopularniejszych produktów mrożonych, z puszki lub w proszku. Ponad 110 pomysłów na dania główne, przystawki i desery.... czytaj dalej

Specjały polskiej kuchni
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Smaki nie znają granic, kuchnie narodowe lub regionalne są skutkiem zapożyczeń, mód i... zbiegów okoliczności. Tak też kształtowała się i nasza kuchnia. To co uważamy za typowo polskie danie jest najczęściej... czytaj dalej

25 PAŹDZIERNIKA 2002
Doskonałe wypieki domowe
Juliusz Zdanowicz Wydawnictwo: Iskry

144 przepisy na ciasta smaczne i tanie - niedrogie składniki, staranne opisy przygotowania, sprawdzone rady, tabela przeliczania miar i wag.... czytaj dalej

Domowe ciasta i desery
Juliusz Zdanowicz Wydawnictwo: Iskry

191 wykwintnych i łatwych przepisów na różnorodne desery. Efektowne sposoby ich podawania, praktyczne wskazówki przyrządzania i zestawienie wartości kalorycznych produktów.... czytaj dalej

01 STYCZNIA 2002
Dania dla niespodziewanych gości
Barbara Adamczewska Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Lubimy gości? Bardzo. Jednak jeśli są to niespodziewani goście, których trzeba w dodatku nakarmić, wpadamy w panikę. Stąd pomysł książki, która pomoże w takich sytuacjach, zawierającej przepisy na proste, szybkie... czytaj dalej