Książka "Artful" Leny M. Bielskiej to poruszająca 🌹 i namiętna 🔥 opowieść o miłości, sztuce i odnajdywaniu siebie, rozgrywająca się w magicznej scenerii Paryża 🗼
Historia skupia się na losach Hazel, młodej dziewczyny marzącej o karierze modelki, która spotyka na swojej drodze wypalonego zawodowo, legendarnego projektanta mody, Jean-Pierre'a 👔✂️ Proponuje on Hazel pracę jako jego asystentka, jednak widzi w niej coś znacznie więcej – swoją muzę, która ma przywrócić go do życia i tworzenia.
Jean-Pierre to dojrzały mężczyzna, który od lat nie stworzył nic nowego. Spotkanie z Hazel na nowo rozpala w nim artystyczną iskrę 🎨 Jego uczucie do bohaterki balansuje na granicy inspiracji i obsesji, ale w swojej relacji traktuje ją z ogromnym szacunkiem i uwielbieniem, nazywając ją "moją piękną królową" ("ma belle reine"), co jest uwielbianym przeze mnie elementem książki. Hazel to postać, z którą wiele osób może się utożsamić. Pełna marzeń, ale też niepewności i zwątpienia we własne piękno, dzięki Jean-Pierre'owi zaczyna na nowo wierzyć w siebie i swoją wartość 💝
Relacja Hazel i Jean-Pierre'a to tzw. slow burn, czyli powolny rozwój uczucia, który stopniowo, z każdą stroną, nabiera intensywności. Sceny erotyczne są opisane z klasą. Są pikantne i zmysłowe, ale pozbawione nadmiernej wulgarności, skupiające się na emocjach bohaterów. Porywająca sceneria. Autorka znakomicie oddała klimat Paryża, który staje się tłem dla tej artystycznej i namiętnej historii. Atmosfera miasta świateł idealnie komponuje się z wątkami mody, sztuki i rodzącej się miłości. Głębsze przesłanie, bo "Artful" to nie tylko romans. To również opowieść o pasji, ambicjach, wypaleniu twórczym i odnajdywaniu własnej wartości. Książka niesie ze sobą ważne przesłanie, by kochać siebie i dać sobie szansę na szczęście.
🎯 Dla kogo jest ta książka?
Polecam "Artful" szczególnie miłośniczkom romansów, które oprócz wątku miłosnego niosą ze sobą głębsze przesłanie. To idealna propozycja dla osób, które lubią namiętne, ale i dojrzałe historie, w których emocje górują nad czystą fizycznością.
"Artful" to prawdziwa perełka w dorobku Leny M. Bielskiej! ❤️🔥 Historia Hazel i Jean-Pierre'a wciąga od pierwszej strony i nie sposób się od niej oderwać. To elegancka, sensualna i do bólu szczera opowieść o miłości, która może być zarówno twórcza, jak i destrukcyjna. Zdecydowanie zasługuje na 10/10 ⭐️ i moją mocną rekomendację!
Mam nadzieję, że moja recenzja zachęci Cię do przeczytania "Artful". Daj znać, jakie wrażenie na Tobie zrobiła ta książka! 😊
BRUNETTE BOOKS
Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2025-09-24
brunetkabooksrec
Dwudziestoletnia Charlie Walker bierze udział w wyścigach motocyklowych, a dzięki swoim umiejętnościom zarabia na tym całkiem niezłe pieniądze. Niestety...
Kiedy spotykają się po latach, on nie kryje nienawiści, jaką do niej żywi. Layla Peterson przyjeżdża do Vancouver nie tylko po to, aby zdobyć nowe doświadczenie...