Ta książka absolutnie mnie oczarowała i coś mi się wydaje że może być najlepszą książką przeczytaną w tym miesiącu. Ze spokojną głową daje jej 10/10 gwiazdek.
To taka książka, która w odmienności do azjatyckich comfort booków pokazuje bohaterów nieidealnych i książka, w której naprawdę sporo się dzieje. Nie ma tu tylko pozytywnych zakończeń. To co w niej uwielbiam to, że nic nie jest tu przypadkowe i każdy nawet najmniejszy szczegół ma znaczenie. Forma opowieści jest bardzo wciągająca, a to jak połączeni są nasi bohaterzy wyjdzie w trakcie odkrywania tej niezwykłej historii.
To opowieść o pewnym małym sklepiku do którego można zanieść list z prośbą o radę i każdy z listów zostanie rozpatrzony.
Bohaterowie są wielowymiarowi i zmagający się z wieloma trudnościami. Czasami słuchają rad zawartych w listach, czasami interpretują je po swojemu, a czasem decydują się pójść własną drogą.
Uwielbiam to, że wszystkie historie w tej książce w jakiś sposób się ze sobą łączą, zataczając pełen krąg. No i oczywiście wzrusza mnie niezwykła siła miłości, która potrafi zakrzywić czasoprzestrzeń. To ciepła, mądra i pięknie skonstruowana książka, która zostaje w sercu na długo po przeczytaniu ostatniej strony.
Wydawnictwo: 0
Data wydania: 2026-01-14
Tytuł oryginału: NAMIYA ZAKKATEN NO KISEKI
Diana Wiszniewska
Hipnotyzujący thriller mistrza kryminału Keigo Higashino. Ponad 2 miliony sprzedanych egzemplarzy. W Tokio dochodzi do brutalnej zbrodni. Śledztwo prowadzone...
Zamożny i ambitny biznesmen zostaje znaleziony martwy w swoim domu - zmarł po wypiciu zatrutej kawy. Wszystko wskazuje na morderstwo, ale okoliczności...