Okładka książki - Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie

Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie

O tej książce było głośno. Wiele z Was ją polecało. W końcu doczekałam się swojej rezerwacji w bibliotece i przeczytałam.

Zajęła mi 2 wieczory i na pewno warta polecenia każdej kobiecie. Każda z nas znajdzie w niej cząstkę siebie.

Bądź sobą i doceniaj siebie! Wiedz, że najważniejszą osobą dla siebie powinnaś być Ty sama. O tym przede wszystkim opowiada ta książka. Żeby nie bać się życia, swoich decyzji i cieszyć się swoją codziennością. Brać z życia to, co dla Ciebie jest najlepsze.

Choć jeśli miałabym wybierać to "Pestki" Ciarkowskiej dalej u mnie przodują. I jak na razie żadna książka nie przebiła jak dla mnie jej fenomenu.

Informacje dodatkowe o Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie:

Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2021-02-10
Kategoria: Poradniki
Dodał/a opinię: Ksebardo

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Zobacz opinie o książce Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie

Kup książkę Czuła przewodniczka. Kobieca droga do siebie

To, co robimy ze strachu, oddala nas od siebie. Oddaje reżyserię naszego życia Surowej Komisji, która patrzy na nas chłodnym okiem. To, co w nas żywe i ciepłe, zamarza pod jej wzrokiem.

W moim doświadczeniu ten ruch – przemiana strachu w jakiś rodzaj miłości do siebie – nie jest jednorazowy. Nie ma fanfar, nie ma mety, wyraźnego happy endu. Ten ruch domaga się praktyki, uważności, pielęgnowania więzi z samą sobą – codziennie. Ale powtarzany sprawia, że jesteśmy – dzień za dniem – bliżej siebie i że nasze życie staje się bardziej nasze.

Więcej cytatów z tej książki

Kind Companion. Czuła przewodniczka (wersja w języku angielskim)
Natalia de Barbaro0
Okładka ksiązki - Kind Companion. Czuła przewodniczka (wersja w języku angielskim)

This book is about finding our way back to ourselves. That is our shared task - yours and mine. I feel you are already on this path; I am on mine. I...

Tkanka
Natalia de Barbaro0
Okładka ksiązki - Tkanka

,,Poezja Natalii de Barbaro zajmuje na tle dzisiejszej nowej poezji polskiej miejsce zupełnie osobne -- i wysokie. Tkanka to zbiór - zbiór precyzyjnie...