Okładka książki - Duch świąt

Duch świąt

Wydawnictwo Muduko w samym środku maja, zaskoczyło swoich czytelników kartką świąteczną. Tak świąteczną, na Boże Narodzenie. Jednak to nie była pomyłka, lecz strategiczna akcja promocyjna, najnowszej gry książkowej od Anny Kańtoch. Jeśli nie znacie autorki, to powiem wam, że to pięciokrotna laureatka Nagrody Janusza A. Zajdla, więc można od tej gry wiele oczekiwać. Nigdy nie odmawiam dobremu kryminałowi, dlatego gdy sięgnęłam po klasyczny kryminał, z zagadkami w stylu zamkniętego pokoju, który przywołuje wspomnienia, gdy czytało się kryminały Agathy Christie, wiedziałam, że będzie to świetna zabawa. A wiecie, co mnie zachwyciło? Głównym bohaterem jest DUCH. To jemu towarzyszymy w wędrówce po okolicy, w celu znalezienia sprawcy morderstwa.

Jak już wspomniałam, nie jest to zwykła książka. Jest to gra książkowa, gdzie czytelnik sam wybiera, którą ścieżką chce iść. Zainteresował was wątek, który odkrył duch, to najzwyczajniej w świecie zostajecie właśnie tam. Jednak trzeba uważać, bo niekiedy nasza opieszałość w szukaniu mordercy, może nas zaprowadzić na sam koniec, nie dając odpowiedzi na nurtujące nas pytania. Dlatego sama przez cały dzień spisywałam każdą, jedną ścieżkę, którą szłam. Ostatecznie po trzynastu rozgrywkach i zapisaniu wszystkich istotnych informacji, myślę, że rozgryzłam tę zagadkę. Jeśli nie, to z przyjemnością wrócę do niej.

Jedynymi rzeczami, jakie wam się przydadzą w tej rozgrywce, jest ołówek i kartka, by zapisać sobie każdą ścieżkę, którą szliście. W pewnym momencie można zakończyć rozgrywkę, będąc pewnym, że znacie mordercę, jednak podpowiem wam, że warto przejść się z duchem starszego pana przez kolejne drogi i odnaleźć kolejne tajemnice, które nie wyłapał dziewięćdziesięcioletni Stefan za życia.

Każdy z bohaterów jest inny i ma tyle tajemnic, że z przyjemnością się odkrywa każdą z nich. Bohaterowie są wielowymiarowi i świetnie napisani, przez co nie chce się odłożyć książki.

Na story znajdziecie link do sklepu gdzie możecie kupić tę grę z kodem rabatowym na nią. Gorąco polecam.

Informacje dodatkowe o Duch świąt :

Wydawnictwo: Muduko
Data wydania: 2026-05-26
Tytuł oryginału: Duch świąt
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: NataliaDrazek88

Zobacz opinie o książce Duch świąt

Kup książkę Duch świąt

Czeluść
Anna Kańtoch0
Okładka ksiązki - Czeluść

Czasem jeden błąd młodości kosztuje całe życie Wolno zapadający zmrok, wysokie urwisko i lodowata toń wody. Zakazany alkohol, pierwsze namiętności...

Pokuta
Anna Kańtoch0
Okładka ksiązki - Pokuta

We wrześniu 1986 roku brutalne morderstwo wstrząsnęło niewielką nadmorską miejscowością. Na plaży znaleziono zwłoki młodej dziewczyny, Reginy Wieczorek...