Okładka książki - Ego

Ego

🔥 Drugi tom serii z Błażejem Hellerem i Malwiną Zygart 🔥

Mój ukochany duet ma okazję popisać się swoją skutecznością i profesjonalizmem przy brutalnej zbrodni.

Co się wydarzyło?

W Bolesławcu zostaje odnaleziona brutalnie zamordowana młoda kobieta. Na jej ciele morderca zostawił znak: literkę R. Do złudzenia przypomina to sprawę sprzed lat, w której taki sam ślad na swoich ofiarach zostawiał Roland Zydar, zwany Raptorem.

Przypadek?

Owszem, Raptor od dekady siedzi w więzieniu, ale może jednak ma coś wspólnego z tą zbrodnią?

Postanawiają stanąć z nim twarzą w twarz, nie wiedząc, że ten od dłuższego czasu czekał na ich wizytę.

Malwina, jego biologiczna córka, zostaje wciągnięta w niebezpieczną psychologiczną grę, która będzie ją dużo kosztować.

W mieście zostają odnalezione kolejne zwłoki zmasakrowanej kobiety. Śledczy zaczynają prawdziwą grę z czasem, ale i mediami, by te nie zaczęły siać paniki.

Czy Raptor może mieć coś wspólnego ze sprawą?

Czy za obydwoma morderstwami stoi ta sama osoba?

***

Uwielbiam ten duet!

Jakoś wyjątkowo przypasowało mi to, jak wspólnie się uzupełniają i dogadują. Oboje walczą z duchami przeszłości, co sprawia, że wydają się bardziej autentyczni i ludzcy.

Fakt, że Marcel potrafi tworzyć nietypowych i zapadających w pamięć bohaterów, szczególnie jak możemy zagłębić się w ich psychikę, to jednak ta para najbardziej siedzi mi w głowie.

Kto czytał pierwszy tom, ten wie, z jakimi problemami boryka się Błażej i niestety nadal nie udaje mu się ich rozwiązać. Wciąż prześladuje go duch Anny i to, co po sobie pozostawiła.

Malwina także nie ma łatwo. Szczególnie trudne są dla niej spotkania ze znienawidzonym ojcem, których ten nie ułatwia, wręcz przeciwnie: stara się ją upodlić.

Niezmiennie będę zachwalać książki Mossa, który pomimo tak wielu książek wciąż tworzy coś nowego i potrafi zaskoczyć. Taki facet to skarb 😉. Chociaż dziwię się jak pamięta co już było, by nie trafiły się powtórki!

Bardzo polecam i czekam na nowe!

"Pragnęły śmierci bardziej, niż same rozumiały. Ja tylko pomogłem im ją odnaleźć."

Informacje dodatkowe o Ego:

Kup książkę Ego

Sekret mojej córki
Marcel Moss0
Okładka ksiązki - Sekret mojej córki

Greta od lat żyje w cieniu despotycznego męża, który nie docenia jej starań i zarzuca ją kolejnymi obowiązkami. Po jednej z wielu awantur zrezygnowana...

Nie patrz
Marcel Moss0
Okładka ksiązki - Nie patrz

,,Próbuję powstrzymać się od krzyku. Leżę pod kołdrą i udaję, że rozmowa sprzed chwili nie miała miejsca. To moje ostatnie sekundy wolności. Czy ten...