Okładka książki - Fighter

Fighter

I kolejny raz udaj mi się sięgnąć po coś co wyszło spod pióra Pani Pauliny Świst. Tym razem jest to jej najnowsza powieść „Fighter”, która - sami przyznacie - nawet okładką przyciąga do siebie. Ostry język, ostry seks i ostra jazda to coś co zazwyczaj znajduje się w powieściach tej Pani, coś co niesamowicie się czyta i przyciąga. Czy i tym razem tak jest?

Kinga Wernerowska , pseudonim Pola Werner, autorka liczyć bestsellerów i niekwestionowana gwiazda wydawnictwa Azum, podczas zbierania materiałów o kolejnej książki trafia na trop firmy VeroMax. Wkrótce potem zaczyna dostawać anonimowe listy z pogróżkami. Prosi o pomoc swojego wydawcę, a ten zatrudnia do jej ochrony Patryka „Cwibla” Cebulskiego - gwiazdora MMAi właściciela firmy ochroniarskiej. Patryk podejmuje się zadania wyłącznie dlatego, że sam ma na pieńku z VeroMaxem, ale między nim i Polą szybko zaczyna iskrzyć.
Właściwie to nie iskry, to fajerwerki …

Autorka jak zwykle w swoim żywiole i jak zwykle zaskakuje czytelnika na plus! Powieść, którą nam tutaj stworzyła czyta się nad wyraz dobrze i szybko. Akcja jaką dostajemy jest szybka, dynamiczna i nie pozwala nam na ani grama nudy. Fabuła powieści może i nie jest jakoś wygórowana, ale wszystko to autorka nadrabia świetnym językiem, niesamowitym humorem, sarkazmami, ciętymi ripostami i … dystansem, który powinno się do niektórych rzeczy tu nabrać.

W książce znajdziemy także dość sporo przekleństw, ostrego seksu - czyli czegoś co jeśli sięgaliście po wcześniejsze powieści autorki to już znacie. Jeśli nie - radzę się na to przygotować i polubić a wtedy książka przypadnie Wam do gusty W przeciwnym razie, ocena nie będzie jej za wysoka.

Bohaterowie jakich tu mamy to osoby, które z biegu można polubić. Ich styl bycia, rozmowy, charakter i język sprawiają, że książkę dosłownie wciąga się jednym tchem. I choć styl autorki jest dość specyficzny i charakterystyczny to powiem szczerze, że mimo iż nie od samego początku, to ja go po prostu uwielbiam! Wszystko tu jest szczegółowo dopracowane tak, aby czytelnik nie miał w jaki sposób się nudzić. I to popieram, dosłownie zrobiona świetna robota!

Gorąco polecam sięgnąć samemu po tę książkę jak i wcześniejsze autorki i samemu przekonać się o co tak właściwie chodzi. Polecam!

Informacje dodatkowe o Fighter:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-04-13
Dodał/a opinię: Anna Szymczak

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Fighter

Kup książkę Fighter

Grasz w głupie gry, to wygrywasz głupie nagrody.

Całkiem niezłe to są schabowe w barze mlecznym. Ty jesteś, niunia, wyjątkowa.

Więcej cytatów z tej książki

Oblitus
Paulina Świst0
Okładka ksiązki - Oblitus

Trzech to zbyt wielu, trzeci to już PRZESZKODA! Trzecia część cyklu. Trzeci element układanki. Trzeci bok trójkąta. Śmierć Kruka nie...

Occulta
Paulina Świst0
Okładka ksiązki - Occulta

Przez chwilę wydaje się, że życie całej trójki wróciło na w miarę normalne tory... Ale tylko przez chwilę. Znowu zaczynają ginąć ludzie, znowu każdy...