I kolejny raz udaj mi się sięgnąć po coś co wyszło spod pióra Pani Pauliny Świst. Tym razem jest to jej najnowsza powieść „Fighter”, która - sami przyznacie - nawet okładką przyciąga do siebie. Ostry język, ostry seks i ostra jazda to coś co zazwyczaj znajduje się w powieściach tej Pani, coś co niesamowicie się czyta i przyciąga. Czy i tym razem tak jest?
Kinga Wernerowska , pseudonim Pola Werner, autorka liczyć bestsellerów i niekwestionowana gwiazda wydawnictwa Azum, podczas zbierania materiałów o kolejnej książki trafia na trop firmy VeroMax. Wkrótce potem zaczyna dostawać anonimowe listy z pogróżkami. Prosi o pomoc swojego wydawcę, a ten zatrudnia do jej ochrony Patryka „Cwibla” Cebulskiego - gwiazdora MMAi właściciela firmy ochroniarskiej. Patryk podejmuje się zadania wyłącznie dlatego, że sam ma na pieńku z VeroMaxem, ale między nim i Polą szybko zaczyna iskrzyć.
Właściwie to nie iskry, to fajerwerki …
Autorka jak zwykle w swoim żywiole i jak zwykle zaskakuje czytelnika na plus! Powieść, którą nam tutaj stworzyła czyta się nad wyraz dobrze i szybko. Akcja jaką dostajemy jest szybka, dynamiczna i nie pozwala nam na ani grama nudy. Fabuła powieści może i nie jest jakoś wygórowana, ale wszystko to autorka nadrabia świetnym językiem, niesamowitym humorem, sarkazmami, ciętymi ripostami i … dystansem, który powinno się do niektórych rzeczy tu nabrać.
W książce znajdziemy także dość sporo przekleństw, ostrego seksu - czyli czegoś co jeśli sięgaliście po wcześniejsze powieści autorki to już znacie. Jeśli nie - radzę się na to przygotować i polubić a wtedy książka przypadnie Wam do gusty W przeciwnym razie, ocena nie będzie jej za wysoka.
Bohaterowie jakich tu mamy to osoby, które z biegu można polubić. Ich styl bycia, rozmowy, charakter i język sprawiają, że książkę dosłownie wciąga się jednym tchem. I choć styl autorki jest dość specyficzny i charakterystyczny to powiem szczerze, że mimo iż nie od samego początku, to ja go po prostu uwielbiam! Wszystko tu jest szczegółowo dopracowane tak, aby czytelnik nie miał w jaki sposób się nudzić. I to popieram, dosłownie zrobiona świetna robota!
Gorąco polecam sięgnąć samemu po tę książkę jak i wcześniejsze autorki i samemu przekonać się o co tak właściwie chodzi. Polecam!
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-04-13
Anna Szymczak
Całkiem niezłe to są schabowe w barze mlecznym. Ty jesteś, niunia, wyjątkowa.
Trzech to zbyt wielu, trzeci to już PRZESZKODA! Trzecia część cyklu. Trzeci element układanki. Trzeci bok trójkąta. Śmierć Kruka nie...
Przez chwilę wydaje się, że życie całej trójki wróciło na w miarę normalne tory... Ale tylko przez chwilę. Znowu zaczynają ginąć ludzie, znowu każdy...
Grasz w głupie gry, to wygrywasz głupie nagrody.