Okładka książki - Gdzie jesteś, siostrzyczko?

Gdzie jesteś, siostrzyczko?

Walentynki to dzień miłości, większość ludzi wspomina go raczej dobrze, ponieważ jest to dodatkowa okazja do wyjątkowego świętowania i okazywania sobie czułości, jednak nawet w takie dni zło czyha z ukrycia.
W Hotelu Loret w Beskidzie Sądeckim odbywa się specjalna, luksusowa kolacja walentynkowa zaplanowana w najmniejszym detalu, niestety nikt nie spodziewa się tego, że tuż obok rozgrywa się dramat. W niewyjaśnionych okolicznościach ginie córka właściciela hotelu, tak, jakby rozpłynęła się w powietrzu. Kiedy rok później odbywa się taka sama impreza, ginie sam właściciel hotelu i wtedy zaczyna się robić na tyle poważnie, że policja od razu zaczyna zajmować się tą sprawą.
Jak zawsze w książkach tego autora nie może być za łatwo, historia z teraźniejszości przeplata się z tą z przeszłości i pomimo tego, że na samym końcu już wydaje nam się, że wiemy, o co tutaj chodzi, okazuje się, że nie wiemy nic. Bardzo ważną rolę odgrywa tutaj druga żona właściciela hotelu, czyli Julia, która jest mocno zaangażowana w śledztwo i robi wszystko, żeby odnaleźć bliskich, niestety jest przy tym bardzo opryskliwa i niemiła. Drugą bardzo ważną kobietą jest tutaj komisarz Oliwia Lang, która prowadzi to śledztwo, jednak im bardziej w nim drąży, tym bardziej ktoś chce ją zniszczyć.
Historia jest naprawdę wciągająca i ja niestety dałam się nabrać jednej z osób, która niestety grała na dwa fronty, a je tego nie przewidziałam. Samo śledztwo jest dość trudne, ponieważ tak naprawdę jest bardzo mało informacji, a duża presja otoczenia, żeby szybko pokazać jakieś rezultaty. Zakończenie to ogromny zwrot akcji, którego nikt się pewnie nie spodziewał i pomimo tego, że sporo zostało wyjaśnione to i tak ostatnia scena jest mocno tajemnicza.
Jak zawsze książkę tego autora świetnie mi się czytało i historia pochłonęła mnie w całości, jednak uwielbiam, kiedy wszystko zostaje wyjaśnione w całości, a tutaj dostałam delikatny pstryczek w nos i cały czas zastanawiam się, co jeszcze skrywają bohaterowie.

Informacje dodatkowe o Gdzie jesteś, siostrzyczko?:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2026-01-28
Dodał/a opinię: Karolina Radlak

Tagi: Thrillery i suspens

Zobacz opinie o książce Gdzie jesteś, siostrzyczko?

Kup książkę Gdzie jesteś, siostrzyczko?

Uwierz jej
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Uwierz jej

TA HISTORIA UZALEŻNIA JAK MIŁOŚĆ. ZAKOCHACIE SIĘ W ANTONII NA ZABÓJ. BĘDZIECIE CHCIELI SPĘDZIĆ Z NIĄ KAŻDĄ WOLNĄ CHWILĘ. U stóp Antonii leży trup. I...

Ed Gein
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Ed Gein

PRAWDA JEST BARDZIEJ PRZERAŻAJĄCA OD NAJMAKABRYCZNIEJSZEJ FIKCJI Pierwowzór Leatherface'a z ,,Teksańskiej masakry piłą mechaniczną" i Buffalo Billa...

Opad
Opad