Stoję jeszcze chwilę nad nieruchomym ciałem, dysząc i tkwiąc w tym wyjątkowym stanie między niebem a piekłem, między życiem a śmiercią. Czuję się bogiem. Zrobię wszystko by się nim stać.
Opowieść z przerażającej perspektywy mordercy.
Prawdziwa historia jednego z najbardziej bestialskich seryjnych morderców świata. Dewianta, który zadrwił z biegłych psychiatrów i wymiarów sprawiedliwości kilku państw. Uwodzicielskiego psychopaty, ulubieńca mediów oraz elit towarzyskich.
Książka bardzo specyficzna, wymagająca skupienia podczas czytania. Jak dla mnie od początku zbyt zawiła i ciężko do odnalezienia się podczas skoków czasowych. Historia ciekawa z punktu widzenia mordercy psychopaty.
Czy sięgnęłabym po nią drugi raz? Nie wiem, jak dla mnie zbyt chaotyczna. Zdecydowanie wole książki wojenne tego autora. Oceniłam książkę 7/10 ze względu, że historia ma potencjał i jest bardzo ciekawa. Być może czytałam to w nieodpowiednim czasie i nie mogłam się skupić na niej na tyle aby wydobyć z niej wszystko co najlepsze.
Autora nie skreślam i na pewno sięgnę po jego kolejną pozycję.
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2021-06-16
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Jolanta Marciniak
Czekałeś na śmierć? Właśnie po ciebie przyszłam. Podobno zdjęcia kradną dusze... Komisarz Eryk Deryło tkwi w śpiączce. W jego umyśle przewijają się poszarpane...
Heraklia Płaro i Arnold Lupę znowu na tropie! Tym razem kuzynostwo musi stawić czoła kolejnym zagadkom, aby zdobyć licencję Międzynarodowych Detektywów...
Jest wiek, w którym kobieta musi być piękna, by być kochana, i jest wiek, w którym kobieta musi być kochana, by być piękna