💙 „𝓚𝓲𝓮𝓭𝔂 𝔃𝓪𝓴𝔀𝓲𝓽𝓷ą 𝓶𝓪𝓻𝔃𝓮𝓷𝓲𝓪” 𝓐𝓷𝓷𝓪 𝓢𝔃𝓬𝔃ę𝓼𝓷𝓪 💙
Nawet najmroczniejszy czas kiedyś mija.
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
„Kiedy zakwitną marzenia” autorstwa Anny Szczęsnej to pierwszy tom nowej serii Chabrowe Ustronie, która już zapowiada się bardzo obiecująco. To historia dwóch kobiet, które po ciężkich przeżyciach chcą zmiany. Za wszelką cenę pragną odnaleźć szczęście i uparcie brną do spełnienia tego celu.
Chabrowe Ustronie to niezwykle malownicze miejsce z duszą, które przyciąga do siebie sielskim klimatem. Piękne widoki napawają spokojem i każdy kto tam się znajduje odpoczywa psychicznie i napawa się kontaktem z naturą. Sama z chęcią chciałabym znaleźć się w takim miejscu, z dala od zgiełku miasta, w otoczeniu przyrody i spokoju, które pozwala zresetować głowę. Doświadczyła tego główna bohaterka, która przez nieustanny pęd i brak chwili na odpoczynek podupadła na zdrowiu. Iza to kobieta, która twardo stąpa po ziemi. Przeżyła śmierć ojca i zdradę męża, więc jest doświadczona życiowo i wydawać, by się mogło, że nic już nie jest w stanie ją złamać. A jednak! Poznajemy ją w chwili, gdy kumulacja tych złych wydarzeń i braku czasu na odpoczynek powodują u Izy problemy zdrowotne, stąd lekarz zaleca odpoczynek. Gdy spontanicznie decyduje się na odpoczynek w Chabrowych Ustroniach nie wie, że to zmieni jej życie. Z rozdziału na rozdział można obserwować jej przemianę. Iza staje się bardziej dojrzała, nie ulega emocjom, do pewnych spraw podchodzi z dozą spokoju.
Ta powieść jest przede wszystkim bardzo życiowa. Przedstawia prawdziwe życie prawdziwych ludzi, bez zbędnych ozdobników - przedstawia fakty takimi, jakimi są. Myślę, że dzięki temu wielu czytelników będzie mogło doskonale utożsamić się z bohaterką i jej historią, ponieważ „Kiedy zakwitną marzenia” jest jak dla mnie fantastyczną powieścią o tym, co się dzieje w momencie, kiedy osoba po prostu nie wytrzymuje nieustannego napięcia. Kiedy wszystkiego robi się zbyt wiele, kiedy problemy i obowiązki zaczynają przytłaczać do tego stopnia, że nie można już dłużej wytrzymać. Jednak to dla głównej bohaterki jest motorem do działania. Swoją determinację przekuwa w realizację spełnienia swoich pragnień.
„Kiedy zakwitną marzenia” to sentymentalna powieść, w której główna bohaterka odkrywa siebie na nowo, inspiruje inne kobiety, że zawsze można zacząć wszytko od nowa. To słodko gorzka opowieść o zmianach, które odbudowują nasze poczucie wartości i samoocenę. Autorka umie dotrzeć do czytelnika i uzmysłowić jakie wartości w życiu są ważne.
Kolejne spotkanie z twórczością Anny Szczęsnej i jakże udane! 💙 Teraz już wiem, że po książki autorki mogę śmiało sięgać w ciemno. Jeszcze nigdy nie zawiodłam się na jej powieściach, a wręcz każda z nich dostarczyła mi solidną dawkę emocji. 💙 Polecam!! 💙
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-03-26
Małgosia Szydlak
Gabi ma spokojne życie, pracę bez perspektyw i właśnie kupiła maleńkie mieszkanie na kredyt. Nieoczekiwana propozycja szefa wywróci jej życie do...
Czy może być piękniejszy prezent na święta niż nowa miłość?Nowa świąteczna powieść autorki „Sztuki dawania prezentów”.Basia prowadzi sklep...