Okładka książki - Królestwo kłamstw

Królestwo kłamstw

Tom 2 cyklu Królowa kłamstw

🌹❤️‍🔥🌹 Recenzja 🌹❤️‍🔥🌹

Joanna Świątkowska " Królestwo kłamstw #2 "
@joannaswiatkowska_

Cykl: Królowa kłamstw #2

Wydawnictwo:WasPos
@waspos

🌹❤️‍🔥🌹❤️‍🔥🌹❤️‍🔥🌹❤️‍🔥🌹❤️‍🔥🌹

" - To był ostatni raz, gdy ktoś zadecydował za ciebie, kocie -zaznaczył stanowczo. - Zostań ze mną, Layla- poprosił, łagodniejąc i spoglądając ostrym wzrokiem w jej piękne oczy..."

Dwa tomy, jedna historia – a ten drugi to prawdziwa bomba, która odpala wszystkie niewypowiedziane wcześniej prawdy.

„Królestwo kłamstw #2” to kawał świetnej mafijnej historii z romansem, który naprawdę ma sens. Jest chemia, jest namiętność, są też trudne wybory i ciemna strona życia. Dla mnie to mieszanka idealna – trochę brudu, trochę serca, a do tego bohaterowie, którzy ewoluują na naszych oczach.

No to powiem wam jedno: ale jazda. Już pierwszy tom zostawił mnie w takim stanie, że ciężko było o czymkolwiek myśleć, ale drugi? Drugi to dopiero prawdziwa huśtawka emocji. I to taka, że zamiast pasów bezpieczeństwa przydałoby się wiadro na wymioty, bo napięcie i zwroty akcji robią swoje.

Layla – królowa kłamstw, mistrzyni w oplataniu ludzi swoją siecią sekretów – w końcu staje oko w oko z prawdą. No i wiadomo, nie ma lekko. William, czyli chodzące wcielenie mroku i zasad, nagle musi zdecydować, czy ufać kobiecie, która wystawiła jego świat na próbę, czy może posłuchać swojego zimnego instynktu i po prostu ją zgasić. To starcie emocji i mafijnej logiki jest tak soczyste, że miałam ochotę co chwila krzyczeć do książki: „Chłopie, ogarnij się!”. Ale wiecie co? Kocham go w tej roli.

✨ Co znajdziesz w książce:

🥀 Mocny start – zero owijania w bawełnę, od razu prawda wali prosto w twarz.
🥀Will i Layla – ich relacja to mieszanka ognia i lodu, której nie da się odłożyć.
🥀 Mafijny klimat – intrygi, porachunki, mrok i adrenalina na każdym kroku.
🥀 Bohaterowie z krwi i kości – pękają, walczą, zmieniają się i to widać.
🥀Tempo i emocje – książkę czyta się jednym tchem, bo tu ciągle coś się dzieje.

Ta część nie bawi się w przeciąganie wstępu. Tu już od pierwszych stron dostajemy konfrontację, prawdę, która wali prosto w twarz i rozwala wszystko, co do tej pory było zbudowane. Czuć ten ciężar, czuć napięcie, a w tle majaczy mafijny klimat, który nie daje ani sekundy oddechu. To nie jest tylko romans, to emocjonalny thriller z uczuciami, które potrafią zranić mocniej niż kula.

Podobało mi się to, że bohaterowie tutaj naprawdę pracują nad sobą. Layla niby twarda, niby zimna, ale w końcu pęka – i to jest piękne, bo można w niej zobaczyć człowieka, a nie tylko maskę. Will? No cóż… on mnie kupił w całości. Facet, który potrafi balansować między brutalnością a troską, to materiał na bohatera idealnego. Nie mdły romantyk, nie przesadny macho, tylko taki ktoś, kto daje poczucie, że wpakujesz się z nim w najgorsze bagno i i tak wyjdziesz cało.

Akcja? Szybka, konkretna, bez lania wody. Intrygi, porachunki, sekrety z przeszłości – to wszystko sprawia, że nie da się odłożyć książki, bo co chwilę dzieje się coś nowego. Autorka ma dar do tego, żeby wciągać czytelnika i zostawiać go w stanie: „jeszcze tylko jeden rozdział… i nagle jest trzecia w nocy”.

Czy warto? No błagam! Jeśli lubisz mafijne romanse, które nie są przesłodzone, tylko mają charakter, akcję i emocje na najwyższym poziomie – to jest must read. Ja przepadłam totalnie i teraz jedyne, czego chcę, to żeby ktoś zrobił z tego ekranizację. Ale taką porządną, bez cukru i lukru.

" Nic nie bolało tak, jak zniszczenie przez człowieka, którego się kochało każdą komórką swojego ciała..."

Layla, królowa kłamstw, w końcu musi zmierzyć się z konsekwencjami swojego sekretnego życia. Prawda wychodzi na jaw i stawia jej relację z Williamem na ostrzu noża – on, mafijny boss, musi zdecydować, czy ufać kobiecie, która podważyła jego zasady, czy skreślić ją raz na zawsze. Tymczasem demony przeszłości Layli pukają do drzwi, a ucieczka już nie jest opcją. W grę wchodzą nie tylko uczucia, ale też życie, bo ich królestwo kłamstw może runąć w każdej chwili.

Informacje dodatkowe o Królestwo kłamstw:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2025-07-25
Dodał/a opinię: Magdalena Grzejszczyk

Zobacz opinie o książce Królestwo kłamstw

Kup książkę Królestwo kłamstw

Las vegas (#2). Dotyk diabła
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - Las vegas (#2). Dotyk diabła

Ona - dziewczyna, która całe życie uciekała przed demonami przeszłości. On - mężczyzna, którego dusza od dawna należy do ciemności. Kaia Stein myślała...

The Rivals
Joanna Świątkowska0
Okładka ksiązki - The Rivals

Nerissa Langley to ambitna i pewna siebie kobieta, której stabilna pozycja specjalisty w dziale finansowym w międzynarodowej firmie medialnej chwieje się...